81 ilde bilim merkezi kuruluyor

Bayburt Postası - Konya  Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bilim Merkezi Türkiye'ye örnek oldu. TÜBİTAK öncülüğünde 81 İle Bilim Merkezleri Kurulması Projesi ile ilgili toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez TÜBİTAK desteğiyle yaptırılan Bilim Merkezi'nin dünya standartlarında olduğunu söyledi.

81 ilde bilim merkezi kuruluyor

Konya’da yapıldı, Türkiye’ye örnek oldu...Bayburt Postası - Konya  Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bilim Merkezi Türkiye'ye örnek oldu. TÜBİTAK öncülüğünde 81 İle Bilim Merkezleri Kurulması Projesi ile ilgili toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez TÜBİTAK desteğiyle yaptırılan Bilim Merkezi'nin dünya standartlarında olduğunu söyledi.

Bakan Ergün, 2016 yılına kadar tüm Büyükşehir belediyelerine, 2023 yılına kadar da tüm şehirlere bilim merkezi kurulacağını ifade etti.

TÜBİTAK'ın öncülüğünde 81 İle Bilim Merkezleri Kurulması Projesi ile ilgili toplantı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün başkanlığında TÜBİTAK'ta toplandı.

Bilim merkezlerinin amacı, fonksiyonları, verilecek destekler ve illere yönelik yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilmesi amacıyla TÜBİTAK Başkanlık Binası'nda düzenlenen toplantıya Bakan Nihat Ergün'ün yanı sıra; Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, diğer büyükşehir belediye başkanları ile TÜBİTAK yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bakanlık, TÜBİTAK ve yerel yönetimler işbirliğinde hayata geçirilecek Bilim Merkezleri projelerinin ülkenin bilim ve teknoloji ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. Bakan Ergün, "Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu'nda büyükşehir için 2016 yılı, 81 il için 2023 yılda diye görüşüldü ama bunu daha erkene çekebiliriz. Gerekli enerji ortaya koyarsak iki yıl içerisinde tüm büyükşehirlerde, 5 yıl içerisinde ise tüm illerimizde bilim merkezleri olacak" dedi.

Bakan Ergün: “Elini çabuk tutan belediyeler, projede öncelikli olacak”

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Bilim Merkezi kurmak için çalışmalarının sürdüğünü, inşaat aşamasındaki merkezin dünya standartlarında olacağını belirten Ergün, Kocaeli, Bursa ve Gaziantep'te de bilim merkezi kurulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Ergün, şöyle devam etti: "Belediye başkanlarımız spor salonları ve yüzme havuzlarına verdikleri önem kadar, bilim merkezlerine önem vermezse hata yaparlar. Kim elini çabuk tutarsa o önce yararlanacak. Alt yapı, bina ve çevre düzenlemesi sizden, işin teknik donanımı sağlamak bizden. Elini çabuk tutan projede öncelikli olacak. Bu iş topluma, gençliğe yapılabilecek en önemli işlerin başında geliyor. Gelecek bilim merkezlerinde."

Türkiye’ye model

Toplantıyı değerlendiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Türkiye'nin TÜBİTAK desteğiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ilk bilim merkezinin Konya'da yükseldiğini belirterek, toplantıda Konya Bilim Merkezi'nin Türkiye'ye model olarak sunulmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bilim Merkezi inşaatının hızla devam ettiğini kaydeden Başkan Akyürek, çalışma tamamlandığında dünyadaki en güzel bilim merkezlerinden birinin Konya'ya kazandırılmış olacağını da sözlerine ekledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.