“19. Yüzyıldan Günümüze Bayburt”

Bayburt Üniversitesi Mayıs ayında önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Uluslar arası düzeyde düzenlenecek sempozyumun konusu "Tarihi ve Kültürü ile 19. Yüzyıldan Günümüze Bayburt." Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, 28-30 Mayıs 2014 tarihlerinde 3 gün süre ile planlanan sempozyumla şehrin gelişmesine yönelik stratejiler ve vizyon oluşturulmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi...

“19. Yüzyıldan Günümüze Bayburt”
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi Mayıs ayında önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Uluslar arası düzeyde düzenlenecek  sempozyumun konusu "Tarihi ve Kültürü ile 19. Yüzyıldan Günümüze Bayburt." Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, 28-30 Mayıs 2014 tarihlerinde 3 gün süre ile planlanan sempozyumla şehrin gelişmesine yönelik stratejiler ve vizyon oluşturulmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Rektör Coşkun, konu le ilgili yaptığı açıklamada, “19. Yüzyıldan günümüze kadar Bayburt’un tarihte hangi öneme sahip olduğu, ne gibi özellikleri, kültürel, bilimsel aktiviteleri var, onları gün yüzüne çıkarmaya çalışacağız. Bu yurt dışından katılımların da yaşanacağı uluslararası bir sempozyum olacak” dedi.

"Şehrin sorunlarına çözüm aranan bir bilgi şöleni"

Prof. Coşkun, anadolu şehirlerinin, tarihi zenginliği, geleneksel yapısı, kültürel, dini ve sosyal faaliyetleri ile yüzyıllar boyunca ayakta kalabilen eşsiz şehirler olduğunu kaydettiği açıklmasında, "Bayburt ise tarihi M.Ö. 3000’li yıllara kadar uzanan ve geçmişten günümüze önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan güzide bir Anadolu şehridir. Bilinen tarihi Azziler ile başlayan Bayburt, sahip olduğu tarihsel mirası, doğal güzellikleri ve zengin kültürel birikimiyle araştırılmayı hak etmektedir. Düzenlenecek bu sempozyum ile, zengin bir kültürel mirasa ve tarihe sahip olan Bayburt ve yöresi ile ilgili XIX. Yüzyıldan günümüze tarihsel, toplumsal, kültürel, ekonomik, coğrafi ve çevresel konuların bilimsel bir ortamda tartışılarak, kayıt altına alınmasını ve sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlamak, Bayburt şehrinin gelişmesine yönelik stratejiler ve vizyon oluşturulmasına katkı sağlamak ve şehrin sorunlarına çözüm yollarının arandığı bir bilgi şölenine dönüştürmek hedefliyoruz“ açıklamasını yaptı.

Coşkun, sempozyumun Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi işbirliğince hayata geçeceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.