Yahya Akengin hakkında doktora tezi

Bayburtlu yazar şair-yazar Yahya Akengin hakkında doktora tezi hazırlandı. 

Yahya Akengin hakkında doktora tezi

Bayburt Postası - Giresun Üniversitesi’nde, İlhan Karoğlu’nun hazırlamış olduğu doktora tezi, Prof. Dr. Ali İhsan Kolcu yönetimindeki jüri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

Akengin’in eserleri ve edebi kişiliğinin incelendiği çalışmada geniş tahlillere yer verilerek, sivil toplum alanındaki ve edebiyat kuruluşlarındaki etkinlik ve hizmetleri de ele alındı.

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) Başkanlığını da üstlenen Yahya Akengin, edebiyatın her dalında eser vermiş ve otuzdan fazla kitabı mevcut. Eserlerinin birçoğunda ise Bayburt mutlaka var.

Bayburt’ta Uluslararası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nin düzenlenmesindeki emekleri ile bilinen, Türk Dünyasından onlarca şair ve yazarı Bayburt’a getiren, Şair Zihni Şiir Şöleni’ni düzenleyicisi Yahya Akengin memleketi Bayburt’ta da 50. Sanat yılında Bayburt Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir panelle anılmış, Bayburt Belediyesi tarafından da ismi Şingah Mahallesindeki bir sokağa verilmişti.

Akengin’in yurt içinden ve yurt dışından ladığı birçok ödülü bulunuyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt lu Salih 3 yıl önce

Bayburt un ve ülkemizin kıymetli yazarı nın Edebiyata insanlığa ve özllikle Dede Korkut ile ilgili çalışmaları nedeni ile gönüllerde taht kurmuştur.
Fakat gönül ister ki, bu şenlikler her yıl dünya da ve özellikle Türk dünyasına özel damga vuran yapıya bürünsün,
Tıpkı bir BM, İKÖ, NATO , DSÖ gibi uluslar arası kimliğe kavuşsun, her yıl Dede Korkut şölenlerinin gelmesi nedeni ile özellikle Ermeniler başta olmak üzere TÜRK ler acaba falancı konu ile ilgili ne kararlar alacak diye tedirgin olmalı.
Bu organizasyonda TÜRK ve uluslar arası savunma sanayi,Kültür v.b fuarlan ile hayatımıza damga vurmalı

Avatar
hamiyet yücesoy-dısburg 3 yıl önce

sn akengin ve bayburtlulara müjde,inanç ziyareti"hz.ali.r.a.oğlu muhamemet hanefi türbesi balca bayburtta.,hoca ahmet yesevinin de atasıdır.sevgi.ile.