Uygun Ahmet Aker'in yeni öykü kitabı: 'Garip Hikâyeler'

Yazar-şair Uygun Ahmet Aker, yazın dünyasındaki serüvenine yeni bir öykü kitabı ile devam etti.

Uygun Ahmet Aker'in yeni öykü kitabı: 'Garip Hikâyeler'

Bayburt Postası - Gazetemiz yazarlarından Uygun Ahmet Aker'in 'Garip Hikâyeler' adlı öykü kitabı okuyucu ile buluştu. İmbik Yayınları'ndan çıkan kitapta, 18 öykü bulunuyor.

2008 yılında Ötüken Yayınları'ndan çıkan ve alanında büyük bir boşluğu dolduran 'Seferberlik Hikâyeleri' adlı eseri ile Türkiye'de ses getiren Uygun Ahmet Aker, 2010 yılında 'Hicranı Anlayan Şehir', 2019 yılında ise 'Hayvan Hikâyeleri' adlı kitabı ile yazma serüvenini sürdürmüştü. 

Sürekli üreten, yöreden dinlediği anlatımları hikayeleştirerek, bu toprakların geçmişinde yaşananları gelecek kuşaklara aktaran yazar-şair Uygun Ahmet Aker'in yeni öykü kitabı 2021 yılının son günlerinde satışa sunuldu. 80 sayfalık kitapta, Çam Değnek, Tandır, Davet, Ayılar, Çay Suyunda Kurbağa, Bahtlı'da Üç Saat, Otlukbeli, Kızılcık Şurubu, Uzaktaki Köy, Seferberlikten, Köstebeğin İntikamı, Ağlayan İnek, Angut Kuşları, Hacı Osman, Akasya Sokağındaki Armut Ağacı, Terzilerin Piri, Kadim Bereket Yolları, Kurt Korkusu adlı hikâyeler bulunuyor.

Kitaba bir takdim yazısı yazan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Uygun Ahmet Aker'in milli kültüre ve özellikle de Halk edebiyatına ve özelde hikâye türüne olan ilgisinden bahsederek, Aker'in özellikle Bayburt ve civarını konu alan gerçek olaylardan hareketle hikâyelerini kaleme almasının, halk kültürü üzerine yaptığı araştırmalarla bir Türkçe ve Türk kültürü aşığı olduğunun kanıtı olduğunu belirtiyor. 

Uygun Ahmet Aker'in 'Garip Hikâyeler' adlı eseri, İmbik Yayınevi ve online kitap satışı yapan tüm adreslerden temin edilebilir. 

Uygun Ahmet Aker 

1959 yılında Bayburt'ta doğdu. İlkokulu Erzincan, Bayburt, Hakkari'nin Çukurca ve Gümüşhane'nin Kelkit ilçelerinde okudu. Liseyi Erzurum ve Bayburt'ta (1977) tamamladı. 1982'de Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden mezun oldu.

1983 yılından bu yana Bayburt'ta eczane işletmektedir. Bu sürede üç dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Bayburt Postası gazetesinde yazıları yayınlanan Aker, Güldalı isimli edebiyat ağırlıklı dergiyi bir grup arkadaşı ile dört sayı çıkardı.

Bayburt Şair ve Yazarlar Derneği'nin kurucusu olan Aker, Bayburt Verem Savaş Derneği, Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Derneği, Eczacılar Odası, Bayburt Tarih-Kültür Edebiyat Derneği, Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği'nde çeşitli görevlerde bulundu. Uygun Ahmet Aker, halen İLESAM Bayburt il temsilcisidir. 

Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Uygun Ahmet Aker'in yayınlanmış bir biyografi, iki şiir, dört de öykü kitabı bulunmaktadır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehdi 2 yıl önce

tahir ile zöhre,bey böyrek-bamsi,kazanhan ve uras hikayeleri gibi,tşkler

Avatar
mehdi öztürk 2 yıl önce

bayburt tarihi hikayelerinde,tahir ile zöhre*muhammet hanefi cengi vb,bayburt
folklarında yerini almıştır,il kültür müd çalışması gerekmektedir,kazanhan ve uras
bamsi,vb yazınız güzel tşkler