Purut Kitabevi'nden Taşhan'da Kitap Şenliği

Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi ve Bayburt Üniversitesi’nin katkılarıyla Purut Kitabevi tarafından düzenlenen ve 30 Nisan- 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayacak kitap şenliği kapılarını araladı.

Purut Kitabevi'nden Taşhan'da Kitap Şenliği
Bayburt Postası - Taşhan'da gerçekleşen kitap şenliğinin açılışını Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can ile Bayburtlu müzisyen, şair ve yazar Fırat Kızıltuğ birlikte yaptılar.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan böyle bir kitap şenliğinin yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek Purut Kitabevi ailesine teşekkür etti.



Belediye Başkanı Mete Memiş ise bu faaliyetleri Bayburt ile buluşturan Purut Kitabevi ailesine teşekkür ederek, "Biz biliyoruz ki geleceğin inşası yetişecek eğitimli, nitelikli, analitik düşünen, eleştirebilen gençlerle mümkündür. Bunun tek yolu okumaktan geçiyor" ifadelerini kullandı.

Kitap fuarlarının biraz daha yaygınlaşması temennisinde bulunan Başkan Memiş, "Bu tip organizasyonların biraz daha ulusala taşınması hepimizin sorumluluğudur. Buradaki büyük sorumluluk belediyenindir, valiliğindir, üniversitenindir. İnşallah hem öğrencilerimizi hem gençlerimizi hem de bizleri kitaplarla daha çok buluşturma adına, kitapların evlerde sadece süs eşyaları gibi kitaplıkların raflarında kalmaması adına, onların okunması için, onların zihin dünyamızı geliştirip geleceğimizi şekillendirmesi içinde okunmalarının ne kadar önemli olduğunu hem gençlerimize, hem öğrencilerimize, hem de bizlere anlatmamız gerekiyor" dedi.



Kızıltuğ kitaplarını imzaladı

Purut Kitabevi Kitap Şenliği'nin ilk günkü yazar konuğu Fırat Kızıltuğ oldu. Kızıltuğ, Akıl Fikir Yayınları'ndan çıkan 10'a yakın kitabını imzalarken, okurları ile uzun süre sohbet etti. Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun da Kızıltuğ ile kitapları üzerine sohbet ettiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.