Paşayeva, Bayburt'u anlattı

Azerbaycanlı Milletvekili  Ganire Paşayeva, Bayburt, Bursa, İznik, Amasya, Karabük ve Isparta'nın anlatıldığı 'Ganire Paşayeva ile Adım Adım Türk Dünyası' isimli kitabı için tanıtım ve imza töreni yapıldı...

Paşayeva, Bayburt'u anlattı

Bayburt Postası - Azerbaycanlı Milletvekili  Ganire Paşayeva, Bayburt, Bursa, İznik, Amasya, Karabük ve Isparta'nın anlatıldığı 'Ganire Paşayeva ile Adım Adım Türk Dünyası' isimli kitabı için tanıtım ve imza töreni yapıldı.

17. Uluslar arası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri’nde Bayburt’a gelerek bir dizi programa katılan Azeri Milletvekili Ganire Paşayeva, Bayburt anılarının da içerisinde yer aldığı 'Ganire Paşayeva ile Adım Adım Türk Dünyası' adlı kitabının imza töreninde açıklamalarda bulundu.

Hazar Denizi sahilinde bulunan bir alışveriş merkezinde gerçekleşen imza töreninde konuşan Paşayeva, Türk Dünyası ülkeleri ve topluluklarının birbirini daha yakından tanımaları gerektiğini ifade ederek, kitabı yazmasındaki amacın ise Türk cumhuriyetlerinin daha da yakınlaşması ve kaynaşması ülküsüne katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Ortak bir milletin temsilcileri olan Türki Cumhuriyetlerin birbirlerini iyi tanımadığına dikkat çeken Paşayeva, "Türk devlet ve toplumlarının bir birine sahip çıkması, karşılıklı sevinç ve kedere ortak olmaları öncelikle birbirini yakından tanımakla olur" dedi.

Paşayeva, kitap ve benzeri çalışmaların ortak kültür ve tarih zemininde hazırlandığını, bundan dolayı da yakın işbirliği içerisindeki söz konusu ülkelerin birliğinin artmasına hizmet edeceğine inandığını kaydetti.

Çok sayıda hayranı ve medya mensubunun katıldığı Uluslararası Kerkük Vakfı yararına yapılan imza töreninde okurları için imza dağıtan Paşayeva, hayranları ile de bol bol fotoğraf çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.