''Ocak - Mehmetçiğin Dünyası''

Anadolu Ajansı 26 foto muhabirinin TSK’ya ait değişik mekanlarda çektiği 35 bin kare fotoğrafı kitaplaştırdı.

''Ocak - Mehmetçiğin Dünyası''

Bayburt Postası - Anadolu Ajansı 26 foto muhabirinin TSK’ya ait değişik mekanlarda çektiği 35 bin kare fotoğrafı kitaplaştırdı. "Ocak - Mehmetçiğin Dünyası" ismi verilen kitaptan sağlanan gelir ise Mehmetçik Vakfı'na bağışlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ni sadece savaşçı yönüyle değil, başka açılardan tanıtmayı amaçlayan eser, Anadolu Ajansı ile Genelkurmay Başkanlığı’nın işbirliğinde yürütülen projenin sonucunda ortaya çıktı.

"Bizim Ocağı" tarif ettik”

Anadolu Ajansı tarafından kitapla ilgili yapılan duyuruda, “Disiplinin esas olduğu TSK'nın geleneksel yapısı düşünülecek olursa; tıraş olan, uyuyan, annesine sarılınca ağlayan, çocuğunu kucaklayan asker, dağ komandoları, özel kuvvetler, savaş uçakları, eline kına yakmış ana kuzularının göz yaşları büyük bir hazinenin nadide parçaları oldu. Bir araya getirdiğimiz fotoğraflardaki yansımalar, askerin sıcacık dünyasını, yani "Bizim Ocağı" tarif etti. Türk Silahlı Kuvvetleri açısından da farklı bir konsept içeren bu çalışmanın en seçkin karelerini ilk defa bu albümde kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.