‘Mahalle Maçı’ yeni yüzüyle raflarda

2015 yılında okuyucuyla buluşan Mahalle Maçı ikinci baskısını yaptı.

‘Mahalle Maçı’ yeni yüzüyle raflarda
Bayburt Postası - 2015 yılında okuyucuyla buluşan Mahalle Maçı ikinci baskısını yaptı. Turgut Akaslan’ın ikinci romanı olan ‘Mahalle Maçı’nın yeni baskısı bir çok ünlü ismin kitaplarının da yayınlandığı Akil Fikir Yayınları’ndan okuyucuyla buluştu. 

160 sayfa olarak yayınlanan kitabın yeni baskısında çizimler dikkat çekiyor. Kitapta anlatılan olayları tamamlayan ve kitaba ayrı bir renk katan çizimler Büşra Bilginer imzası taşıyor. Kitap kapağı ise Sarp Çağıldak tarafından hazırlanmış.   

"Mahalle Maçı"na sığdırılan bir hayat

Akaslan, "Mahalle Maçı" isimli romanında bir çok konuyu bir arada irdeliyor. Doğup büyüdüğü şehirden bir gece ansızın koparılan bir çocuğun, büyükşehirde yaşadığı sıkıntılar ve tüm yaşanmışlıklarının ardından, geçmişin sırlarla dolu perdesini aralamak için döndüğü baba ocağında yaşadıklarını anlatıyor.

Hemen her okuyucunun geçmişe dair izler de bulacağı kitapta, yazar Akaslan, şimdilerde kaybolan sokak kültürüne de önemle vurgu yapıyor ve okuyucuya şu satırlarla sesleniyor:

“Allah'ım ne olur çikolatam erimesin” diye dua eden çocuklar neredeler? Ya da her Mahalle Maçı dönüşünde çeşme başında su savaşı yapan, korkarak eve giren çocuklar? 

Sahi sokağınızda ip atlayan, seksek oynayan çocukları en son ne zaman gördünüz? 

Sahi en son ne zaman ıslıklar çalıp, şarkılar uydurarak gezindiniz boş sokaklarda?

Sahi en son ne zaman sokak isimlerini ezberleyip, yağmurda yürüdünüz?

Acaba mektup yazan kimseler kaldı mı?

Yıldızlara isim takıp, onlarla konuşan insanlar neredeler?

Dün geçti, yarın çok uzak. Şimdi yolculuğa, bu soluksuz yolculuğa çıkmanın tam zamanı…"

Akıl ve Fikir Yayınları aracılığıyla okuyucuyla buluşan "Mahalle Maçı" adlı roman Akaslan'ın diğer tüm kitaplarının da satışa sunulduğu internet kitap satış adreslerinden ve tüm illerdeki seçkin kitapçılardan temin edilebileceği gibi Bayburt’ta Soytürk Kitabevi'nden de temin edilebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.