Kayaoğlu, 'Büyük Yalan'a karşı yazdı

Bayburtlu Tarihçi-yazar Taceddin Kayaoğlu’nun son kitabı ‘Osmanlı Hariciyesinde Gayr-i Müslimler (1852-1925)’ Türk Tarih Kurumu tarafından yayınlandı...

Kayaoğlu, 'Büyük Yalan'a karşı yazdı
Bayburt Postası - Bayburtlu Tarihçi-yazar Taceddin Kayaoğlu’nun son kitabı ‘Osmanlı Hariciyesinde Gayr-i Müslimler (1852-1925)’ Türk Tarih Kurumu tarafından yayınlandı. Ermeni soykırımı iddialarının 100. yılına yönelik yapılan çalışmalar arasında yer alan kitap, 2015 yılına bir yıl kala önemli bir çalışma olarak yerini aldı.

Osmanlı Devleti’nde görev alan gayrimüslim hariciye memurlarının biyografi bilgilerinin yer aldığı kitap 472 sayfadan oluşuyor.

Osmanlı Devleti’nde Hariciye memurluğu görevinde bulunan 110 Ermeni, 63 Rum, 38 Yahudi, 9 Latin, 2 İtalyan, 1’er Süryanî, Marunî, Alman, Ulah ve milliyeti bilinmeyen 8 kişi olmak üzere toplam 234 gayrimüslimin hayat hikayesini konu alan kitap Başbakanlık Osmanlı Arşivi ve Dışişleri Bakanlığı Arşivi’ndeki sicil dosyaları kayıtlarından istifade edilerek hazırlandı.

Tarihçi-yazar Kayaoğlu, kitabın 1915 olayları adıyla Ermeniler tarafından iddia edilenlerin aksine Osmanlı Devleti’nin vatandaşlarına bakış açısını ortaya koyduğunu söyledi.

Kayaoğlu, "Osmanlı Devleti vatandaşları arasında her hangi bir ayrım gözetmiyor, diskriminasyon ve ırkçılık yapmıyordu. Liyakati esas alıp yeteneklerine göre vatandaşlarına eşit davranıyor, onları Hariciye teşkilatının en hassas noktalarında istihdam ediyordu. Bunu ortaya koyan bir çalışma yaptık" diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kamil usta 10 yıl önce

tebrikler sn hocamız,Allaha emanet olunuz.,bayburtlu kamil usta.