Doğu Anadolu’nun ilk Kitap Fuarı açıldı

Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk çadır kitap fuarı açıldı...

Doğu Anadolu’nun ilk Kitap Fuarı açıldı

Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk çadır kitap fuarı açıldı. Erzurum Yakutiye Kent Meydanı’nda 13 Nisan'a kadar açık bulunacak olan fuarı, 100 bin kitapseverin ziyaret etmesi bekleniyor.

Erzurum Valiliği, Kuzeydoğu Anadolu Bölge Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) işbirliğiyle Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kitap fuarı Yakutiye ilçesindeki kent meydanında açıldı. 13 Nisan tarihine kadar açık bulunacak olan fuarı çevre iller dahil 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 80 yayınevinin katıldığı fuara 70’e yakın yazarın da imza ve söyleşi günlerine katılacağı belirtildi.

Fuarın açılış programına Erzurum, Erzincan, Bayburt, Bingöl, Ardahan ve Trabzon valileri ile yine bölge üniversitelerin rektörleri katıldı. Vali Ahmet Altıparmak, medeniyetler ve medreseler şehri Erzurum’da kitap fuarının açılmasının heyecanını yaşadığını kaydetti. Vali, dijital iletişim çağında kitabın öneminin arttığına vurgu yaparak, "Bu kadim medeniyet şehrinde anlamlı bir açılışta olmaktan heyecan duyuyorum. Dijital dünya bizi tehdit ediyor. Medeniyetimize yönelik öyle bir saldırı var ki çaresiz kalıyoruz. Bu saldırı karşısında tamamen açılmayıp, ya da tamamen kapanmayacağız. Körlüğe mahkum olmamak için temel eserlerimizden, kendi klasik eserlerimizde başlayıp, kimlikli, şahsiyetli nesiller yetiştirmeliyiz." dedi.

Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, bölgenin ilk kitap fuarını düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Erzurum’un bölgenin kültür ve medeniyet merkezi olduğuna işaret eden Çimen, "Erzurum gibi tarihi geçmişi zengin bir şehirde kitap fuarının ilkini gerçekleştirmekten mutluyuz." dedi.

Başbakanlık Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şaban Abak, kurumlarına ait bütün yayınların etiket fiyatının yarısına satışa sunulduğunu söyledi. Fuarın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Abak, "Memleketimde bir kitap fuarının açılmasından mutluyum. Atatürk Kültür Merkezi’ne ait yayın evlerimizin ilmi kitapları bu fuarda indirimli fiyatına, kredi kartına taksitle satılacak." diye konuştu.

TÜMSİAD Şube Başkanı Cafer Burucu, kitap fuarına bölge illerden okuyucuların yoğun olarak katılmasının sevincini yaşadığını anlattı. Burucu, STK olarak kitaba ve kültüre önem verdikleri için söz konusu fuarı düzenlediklerini belirtti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gençliği okumaya davet etti. Sekmen, Türkiye’de okuma alışkanlığının azlığına vurgu yaparak, "Kitap ediniyor ama okumuyoruz." dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.