BAYPROJE'nin ilk 10 yılı kitaplaştı

2011 yılında kurulan Bayburt Bilgi Paylaşımı ve Proje Üretim Derneği'nin (BAYPROJE) ilk 10 yılı kitaplaştı.

BAYPROJE'nin ilk 10 yılı kitaplaştı

Bayburt Postası - 'Bir Memleket Sevdası Hikâyesi BAYPROJE'nin İlk 10 Yılı' adlı eserde derneğin kuruluşundan bugüne yapmış olduğu çalışmalar yer alıyor.

198 sayfalık kitapta; derneğin kuruluş hikayesi, derneğin misyonu, vizyonu, ilkeleri ve mesajı, yayınlanan kitaplar ve raporlar, toplantılar, kurumsallaşan faaliyetler, işbirliği içerisinde gerçekleştirlen toplantılar, genel kurul faaliyet raporları ve paydaşların BAYPROJE hakkında gözlem ve değerlendirmelerinden oluşuyor.

BAYPROJE Yönetim Kurulu imzalı önsöz yazısında, derneğin misyonu ve yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler veriliyor:

"Sağlam bir gönül bağıyla oluşturulan böyle bir Sivil Toplum Kuruluşunun, Bayburt'ta bitkisel üretim, hayvancılık, sanayi turizm eğitim ve şehircilik gibi temel sorunları ile yakından ilgilenmesi ve önemli bir toplumsal fayda yaratması amaçlanmıştır.  

Öte yandan bu teşebbüs ve uygulamalarımız marifetiyle gerek Bayburtlu hemşehrilerimize ve gerekse diğer illere örnek olacak güzel bir model oluşturduğumuzu da düşünüyoruz.

Tüm çalışmalar; iş birliği ve paylaşım anlayışıyla yürütülmüş, güncel siyasetten uzak, partiler üstü bir tutum titizlikle korunmuştu.

İlk on yıllık çalışmaların kitap haline getirilmesi fikri bu konularla ilgilenen, şehri/ülkesi için bir şeyler yapmanın heyecanın beyan herkese ve özellikle gençlerimize yardımcı olmak düşüncesi ile geliştirilmiştir. Bir anlamda tarihe de bir not düşmüş olduğumuzu düşünüyoruz."

Kitabın giriş bölümünde dernek tarihinin neden yazılma gereği duyulduğuna açıklık getiriliyor:

"Çünkü tarihi yaşanmışlıkların toplumların varlık ve gelişme dinamiklerinin vazgeçilmezlerinden olduğunu biliyoruz. Çünkü yazma kültürünün bilimsel çalışmaların vazgeçilmezlerinden olduğunu biliyoruz. Çünkü hemşerilerimizin destekleri ve yüreklendirmeleri ile başlatıp yürüttüğümüz BAYPROJE Toplumsal Hizmet Hareketi'nin aynı zamanda bir “hesap verme" sorumluluğu yüklediğini de biliyoruz. Çünkü emeklilik dönemini yaşayan insanların hayatında 10 yılın uzun bir zaman olduğu kanaatindeyiz. Çünkü ülkemizde kurum tarihi alanındaki çok sınırlı olan örneklere, alan dışından, mütevazı bir katkı yapmak da bu kitabın tali bir işlevi olarak sayılabilir. Çünkü kurumsal tarih bilinciyle planladığımız bu kitabın aynı zamanda, faaliyetlerimizi maddi ve manevi destekleyen ve böylece bizleri yüreklendiren kıymetli hemşeri ve dostlarımıza karşı bir teşekkür ve hesap verme işlevini de yerine getireceğine inanıyoruz."

Bayburt akademisyen Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve eğitimci Akın Bayrak'ın öncülüğünde kurulan ve 10 yıl içerisinde bir kent için hayati önem taşıyan projelere imza atan BAYPROJE'nin öyküsünü anlatan kitaba, derneğin internet sayfası iletişime geçilerek ulaşılabilir.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.