Akengin’den sitem: "Memleketimize sığamadık"

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) Başkanı Yahya Akengin, sıla ziyareti için geldiği Bayburt’ta gazetemizi ziyaret etti.

Akengin’den sitem: "Memleketimize sığamadık"
Bayburt Postası - Türk Dünyası’nın tanınmış edebiyatçılarından şair-yazar Yahya Akengin, "Eserlerimizle Türkiye’de tüm kitapçılara girdik ama memleketimize sığamadık" dedi.

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) Başkanı Yahya Akengin, sıla ziyaretinde bulundu. Zaman zaman geldiği memleketinde Bayburt Postası ziyaretini de ihmal etmeyen Akengin, gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Murat Okutmuş'la bir araya geldi. Okutmuş'la yaptığı sohbette sitemde bulunan Akengin, Bayburt’ta meslektaşları adına gördüğü bir eksikliği dile getirdi.

Kentte kitabevlerini gezdiğini ve kendisine ait kitapları memleketinde bulamadığını söyleyen Akengin, “Eserlerimizle Türkiye’de tüm kitapçılara girdik. Her yerde eserlerimiz satılıyor ama memleketimize sığamadık herhalde. Bayburt’ta kitap satan tüm yerlere baktım, kendi kitaplarımı maalesef bulamadım. Buna çok üzüldüm” dedi.

Akengin, hemşehrilerinin özellikle Bayburtlu yazarlara önem göstermeleri gerektiğini söyleyerek, “Bunu sadece kendim için söyleyemem. Bayburt deyince akla gelen yazarlarımız var. Bu yazarlarımızın eserleri memleketlerindeki kitapçılarda yer almazsa üzücü olur” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Yahya AkenginTürksav
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kara cahil 8 yıl önce

Demirhanda tüm kitaplarınız var.Kimbilir kaç yıldır rafta.Ancak memlekette kitap okuyan mı var.Kitap okumayı sevmiyor bu toplum.

Avatar
sabahattin başar 7 yıl önce

Mum dibine ışık vermez