7'den 70'e şiirler yarıştı

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği  (BAYDER) tarafından düzenlenen “7’den 70’e Şiirler Yarışıyor” adlı Türkiye geneli şiir yarışmasının kazanları belli oldu.

7'den 70'e şiirler yarıştı

Bayburt Postası - Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği  (BAYDER) tarafından düzenlenen “7’den 70’e Şiirler Yarışıyor” adlı Türkiye geneli şiir yarışmasının kazanları belli oldu. 47 farklı ilden şiirlerin katıldığı yarışma sonunda  birinciliği ‘Düşer’ adlı şiiriyle Samsun’dan Suat Zor, ikinciliği ‘Ağıt’ adlı şiiriyle Karaman’dan İbrahim Şaşma, üçüncülüğü ise ‘Anne, Uyut Beni Kollarında’ adlı şiiriyle Kilis ilinden Alpaslan Akdağ kazandı.

Yarışmada ilk 10’a giren eserlerinde ödüllendirildiği tören şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Törene, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Ticaret ve  Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak,  BAYDER Başkanı Fatih Dündar ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan BAYDER Başkanı Fatih Dündar, "Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği olarak kuruluşumuzdan bu güne tarihsel varlığımıza, kültürel mirasımıza, edebi değerlerimize duyarlı olma yolunda önemli adımlar attık ve buna yönelik programları gerçekleştirme gayreti içerisinde olduk” dedi.

Dündar, yarışmaya katılan şiirlerin yer alacağı “7’den 70’e Şiirlerimiz” adıyla bir kitap yayınlamayı düşündüklerini ifade ettiği konuşmasında, “7’den 70’e Şiirler Yarışıyor” şiir yarışmamıza ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine toplam 47 farklı ilden şiir katılımının olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu yıl edebiyat kentimizde ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışmamızı geleneksel hale getirerek, daha büyük ödül ve katılımlarla düzenlemenin çabası içerisinde olacağız. Yüreğinde duygularıyla kavrulan, duyarlılıklarıyla yarışmamızı şereflendiren edebiyat neferlerine, katılımlarınızdan dolayı siz şiir dostlarına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Jüri üyeleri ve 15 yaşından küçük yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildiği programda ilk 10’a giren şiirler, yorumcular Kübra Gülsüm, Merve Alkan, Aysun Dursun, Kurban Çil, Naci Ahıskalıoğlu, Rüstem Altun, Naciyenur Zeybek ve Mehmet Öksüzer tarafından seslendirildi.

Yarışmacılara 5'li kitap seti, Şair Zihni Taş Anıtı, Bayburt Tanıtım Seti, Başarı Belgesi, tam-yarım-çeyrek altın ödülleri takdim edildi.

Programın sonunda şiir yorumcularına ve programın sunucusu Tuğba Şahin'e katkı ve desteklerinden dolayı BAYDER Başkanı Fatih Dündar tarafından teşekkür belgesi verilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi. Program kokteyl ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.