“15 yıl davet edilmeyi bekledim”

Bayburt’ta aynı zamanda ilk kez bir kitabevi bünyesinde gerçekleşen imza gününe katılan Kahraman Tazeoğlu, 15 yıldır Bayburt’a davet edilmeyi beklediğini söyledi...

“15 yıl davet edilmeyi bekledim”
Bayburt Postası - Kitapları en çok satanlar listesinden inmeyen ve aşk romanları ile tanınan şair-yazar Kahraman Tazeoğlu, memleketi Bayburt’ta imza gününe katıldı. Bayburt’ta aynı zamanda ilk kez bir kitabevi bünyesinde gerçekleşen imza gününe katılan Kahraman Tazeoğlu, 15 yıldır Bayburt’a davet edilmeyi beklediğini söyledi. 
 
Bayburt’un Nişantaşı Köyü nüfusuna kayıtlı bir ailenin çocuğu olan Kahraman Tazeoğlu, Bayburt Belediyesi ve Bayburt Gençlik Konseyi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘’Bukre’’ isimli şiir dinletisine katılmak için geldiği Bayburt’ta Purut Kitabevi’nde gerçekleşen imza gününe katıldı. Son romanı “Bukre” olmak üzere ‘Eyvallah & Araz'dan Kayra'ya Aşk Fısıltıları’, ‘Kaptanın Aşk Defteri’, ‘Kayıp Yüzyılın Prensesi’, ‘Kıyısızlar’, ‘Mavi Ev’ adlı kitaplarını okuyucuları için imzaladı. 
 
İmza gününde Bayburt Postası’na kısa bir açıklamada bulunan Tazeoğlu, Bayburtlu olarak 15 yıl memleketine davet edilmeyi beklediğini ve ilki 2013 yılında olmak üzere ikinci kez Bayburtlular’la buluştuğunu belirterek, “Bir Bayburtlu olarak burada olmak, Bayburtlu hemşerilerime şiir okumak çok güzel” dedi. 
 
Şiir dinletisinde söylenen ‘Bayburt seninle gurur duyuyor’ ifadelerinden dolayı duygusal anlar yaşadığını söyleyen yazar Tazeoğlu, “Nişantaşı köyünde akrabalarımla görüştüm. Benim dedem o köyün ağası niteliğinde biri. Kahraman Ağa ve bende dedemin ismini taşıyorum. Onun torunu olarak Bayburt’a yıllar sonra Kahraman Tazeoğlu olarak geldim ve gurur duydum” dedi.  
 
Bayburt’ta okur kitlesinin çok olduğunu ve bu durumu geleceğe yönelik iyi olduğunu ifade eden Tazeoğlu, ”Bayburt çok göç veren bir şehir. Son yıllarda beni sevindiren şey Bayburt’un nüfusun az olmasına rağmen  okur kitlesinin çok olduğuna inanıyorum. Bunu da geleceğe yönelik iyi değerlendiriyorum. Her yerde de Bayburtlu bir yazar olarak memleketimin adını en iyi şekilde taşıyacağım” şeklinde konuştu.
 
Purut Kitabevi işletmecisi Nihat Purut iş yerinin üst katını sadece kitap üzerine yaptırdıklarını bundan sonra da bu tür etkinlikler imza atmayı düşündüklerini söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
buket 10 yıl önce

ama geldigini bilmiyodum lutfen bir daha gelirmisiniz