Rusya’dan sert tepki: ABD dış politikası yalana dayanıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray Sözcüsü Josh Ernest’in Ukrayna’nın doğusunda Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının düşürülmesi ile ilgili Rusya’yı sorumlu tutmasına sert tepki gösterdi. Bakanlık, ABD’nin giderek artan...

Rusya’dan sert tepki: ABD dış politikası yalana dayanıyor
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray Sözcüsü Josh Ernest’in Ukrayna’nın doğusunda Malezya Havayollarına ait yolcu uçağının düşürülmesi ile ilgili Rusya’yı sorumlu tutmasına sert tepki gösterdi. Bakanlık, ABD’nin giderek artan bir şekilde dış politikasının yalana dayandığını ifade etti.

Uçağın düşürülmesi olayında delilleri gözden geçirmeden, herhangi bir atıfta bile bulunmadan internete doldurulan saçma bilgilerle konuşulmasını eleştiren Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Washington kendi yorumlarını bu gerçeği yansıtmayan bilgilere dayandırıyor. İnterneti Washington ve Kiev’in çöple doldurduğu açık…” suçlamasında bulundu.

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi senatörü Valeri Şnyakin de açıklamaları Rusya ve Batı arasında uzun sürecek yeni bir Soğuk Savaş’ın başlangıcı olarak niteledi. Rusya karşıtı açıklamaların cevapsız kalmayacağını, uygun cevapların verileceğini kaydeden Şnyakin, ABD ve Avrupa Birliği’nin ek yaptırımlarına karşı yaptırımların gündeme alınabileceğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin yaptırım paketini genişletmesine de sert tepki gösterdi. Açıklamada AB’nin oluşturduğu kara liste dikkate alındığında terörle mücadelede işbirliğinin engellendiği kaydedildi. Bakanlığa göre kitle imha silahlarının yaygınlaşması, organize suçlar ve bölgesel güvenlik yönündeki çalışmalar olumsuz etkilenecek. Rusya Afganistan, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve diğer sorunlu alanlarda durumun daha da kötüye gitmesinden Brüksel’in sorumlu olacağını kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, AB’nin ilave yaptırımlarla bir kez daha Washington’un yolundan giderek uluslar arası güvenlik alanındaki işbirliğini tehlikeye attığı uyarısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.