Rusya engelledi, Azerbaycan kapıları açtı

Uçak düşürme olayının ardından Moskova yönetiminin yaptığı engelleme nedeniyle günlerdir Gürcistan'dan Rusya'ya geçiş yapamayan Türkiye plakalı tırlar, Aliyev'in talimatıyla Hazar Koridoru'nu kullanacak.

Rusya engelledi, Azerbaycan kapıları açtı
Bayburt Postası - Rusya tarafından geçişi engellenen Türk tırları için Azerbaycan üzerinden geçişi sağlandı. Uçak düşürme olayının ardından Moskova yönetiminin yaptığı engelleme nedeniyle günlerdir Gürcistan'dan Rusya'ya geçiş yapamayan Türkiye plakalı tırlar, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in talimatıyla Hazar Koridoru'nu kullanacak.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Azerbaycan'daki temasları sırasında taşımalarla ilgili Azeri Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'la konuyu görüşyüğü ve Bakan Memmedyarov'un da konuyu Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'e ilettiği belirtildi. Görüşmenin ardından talebi olumlu karşılayan Aliyev'in Türk tırlarının geçişi için her türlü kolaylığın gösterilmesi talimatını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.