Özbek’ten İsrail’e kınama

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, İsrail'in Gazze saldırılarını kınadı.

Özbek’ten İsrail’e kınama
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, İsrail'in Gazze saldırılarını kınadı. Özbek, yaptığı açıklmada; "Bir devlet terörü uygulayan işgalci İsrail, Filistin'i kan gölüne çevirmiştir. İsrail, hava harekâtı ve kara harekâtı ile  sivilleri katletmekte bunu pervasızca yapmaya devam etmektedir. İsrail’in yaptığı bu zulüm kabul edilemez" dedi.

"İsrail’in yaşamsal gereksinimlerini sürdürme gerekçesiyle geliştirmiş olduğu güvenlik algısı Ortadoğu coğrafyasında barış ve huzuru her zaman ötelemiştir. 1948 öncesinde başlayan ve geçen yıllarla artan yayılmacı İsrail politikasıyla yüzlerce Filistinli şehit olmuş, yerini yurdunu terk etmiş, yüzlercesi de hapiste tutulmaktadır. Güvenliğini sağlamaya çalıştığını söyleyerek uluslararası kamuoyunu etkilemeye çalışan İsrail’in öldürdüğü çocuk ve kadın sayısı, terörist saydıklarını çoktan geçmiştir. Gazze’de bir katliam, bir vahşet yaşanmaktadır. İsrail masum, savunmasız çocukları katlederek bölgedeki güvensizliğin baş sorumlusu olmuştur" diyen Özbek, Filistinli çocukların bombalarla büyüdüğünü hatırlattığı konuşmasını şöyle tamamladı:

"Saldırılarda 85’i çocuk 400'ü aşkın Filistinli yaşamını yitirdi. Yaralananların sayısı üç bini aştı. Filistin'de yapılan bu soykırıma seyirci kalan bazı Müslüman ülkeler ile batılı devletler bu zulme ortak oluyor. Gazze’de uluslararası hukuk, uluslararası vicdan katlediliyor, insanlık katlediliyor. Dünyaya nefret tohumları eken bu kara katliamı, yüreklerimizde büyük acısını yaşadığımız bu saldırıları kınıyor, bu zulmün vakit kaybedilmeden son bulmasını diliyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
a.mehdi öz-almanya 10 yıl önce

sn vekil israili kınama için,ölüm orucu tutulsun,ki,bayburt dünyaya tanıtılır,ismin tarihe
geçer,neden olmasın,ayrıca israil malları boykot edilsin,büyük ses getirir.(t.b.m.m.)basın
toplantısı ile yapınız.Allah için korkma ,Allah bizimle beraber.

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Van munit yapmak gerek tekraren.Yoksa adamlar durmayacak.