Bir ilk gerçekleşti: Uzaydan canlı yayın!

Televizyonculuk tarihinin ilk canlı uzay turu, astronotlar Rick Mastracchio ve Koichi Wakata eşliğinde Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan 170 ülkeye canlı yayınlandı.

Bir ilk gerçekleşti: Uzaydan canlı yayın!

Televizyonculuk tarihinin ilk canlı uzay turu, astronotlar Rick Mastracchio ve Koichi Wakata eşliğinde Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan 170 ülkeye canlı yayınlandı. 

14 Mart’ı 15 Mart’a bağlayan Cumartesi sabahı 02:00 ile 04:00 arasında National Geographic Channel’da, Dünya’dan 400 km uzakta 100 milyon dolarlık bir stüdyoda, saniyede 8 km hızla seyahat ederken canlı bir televizyon yayını yapıldı. Uzaydan Canlı Yayın isimli  2 saatlik bu nefes kesici televizyonculuk olayı, Houston’da yer alan Görev Kontrol Merkezi ve Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan 170 ülkeye Nat Geo üzerinden canlı olarak yayınlandı. Türkiye’de Turkcell sponsorluğunda yayınlayan Uzaydan Canlı Yayın, izleyenleri ekran başına kilitledi.  

Oturduğumuz koltuktan gerçek zamanlı olarak yaşadığımız gezegene bakış...

Nat Geo ekranı başında otururken, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Dünya’nın yörüngesi etrafındaki 90 dakikalık yolculuğu süresince güneşin batışı ve doğumundan, şehir ışıkları ve kutup ışıkları, yıldırım ve yıldız kaymalarına kadar gezegenden eşsiz görüntülere tanıklık ettik. Yayın süresince Dünya’nın neredeyse yarısının görüntülenmesinin yanı sıra Mars’tan da görüntülere yer verilen yayın, tüm dünyada izlenme rekorları kırdı. 

Uzayda hayat var mı?

Televizyon tarihinin ilk canlı uzay turunda astronotlar Rick Mastyacchio ve Koichi Wakata uzaydan, izleyicilere rehberlik ederek mikrogravite ortamında aylarca nasıl yaşadıklarını National Geographic ekranlarında anlattılar. Kendi deyimleriyle, tepetaklak uyumayı nasıl öğrendiklerini, nasıl fit kaldıklarını, Dünya’dan gelen yiyeceklerini, kişisel hijyenlerini nasıl koruduklarını, İstasyonun görev dağılımını ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun robot sistemleri Nat Geo ekranlarında izleyicileriyle buluştu.  

Tüm dünya ekran başındaydı

Dünya sınırları dışında gerçekleştirilen en büyük şov Uzaydan Canlı Yayın, tüm dünyada ilgiyle izlendi. Yayın süresince Twitter’da Dünya listelerinde olduğu gibi Türkiye trend topic listesinde de ilk sıraya yerleşen #LiveFromSpace hashtag’iyle sorulan sorular, astronotlar tarafından canlı olarak yanıtlandı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.