Baharın müjdecisi: Nevruz

Türkmenler, baharın müjdecisi Nevruz'u Milli Bahar Bayramı olarak ta adlandırıyor...

 Baharın müjdecisi: Nevruz
Tüm Türkiye ve Türklerin yaşadığı topraklarda, baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı kutlanıyor. 

Ajanslara düşen kutlamalar arasında, özellikle Türkmenistan’da yaşanan Nevruz coşkusu diğerlerinden bir adım daha öne çıkıyor. 

Başkent Aşkabat’a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ahal yaylasında düzenlenen bayram etkinlikleri, tüm Orta Asya'da baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz’u müjdeliyor. Bayram dolayısıyla 21 ve 22 Mart günlerinin resmi tatil olduğu Türkmenistan'da, Ahal yaylasındaki kutlamalara katılanlar renkli görüntülere şahitlik ediyor. 

Halk oyunları gösterileri ve at üzerinde oynanan geleneksel oyunlar ilgi ile izlenirken, gençler kurulan dev salıncaklarda sallandı. 


Nevruz yemeği olarak bilinen çimlenmiş buğdaydan yapılan "Semene" tatlısı ile çeşitli Türkmen yemeklerinin pişirildiği kutlamalara, Türkmenistan devleti de büyük önem veriyor. 

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, yayınladığı mesajda, Nevruz'un baharı müjdeleyen, bolluk ve bereketi çağrıştıran bir bayram olduğunu dile getirdi. 

Türkmenler, baharın müjdecisi Nevruz'u Milli Bahar Bayramı olarak ta adlandırıyor.

İşte o coşkulu bayram kutlamalarından geriye kalan renkli kareler…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.