Başkan Timur: “Beşpınar’ı ‘şehir’ yapıyoruz”

Bayburt Postası - Beşpınar  Belediye Başkanı Hasan Timur, Beşpınar’ın her geçen gün gelişen bir belde olduğunu söyledi. Bayburt Postası’na bir açıklama yapan Başkan Timur, 2.5 yılı aşkın görev süresini değerlendirdi. 1998 yılında belde statüsüne kavuşan Beşpınar’ın, gerçek bir belde olma yolunda ilerlediğini ifade eden Başkan Timur, uzun yıllar sonra gerçek anlamda şehir görüntüsü vermeye başladıklarını dile getirdi. 

Başkan Timur: “Beşpınar’ı ‘şehir’ yapıyoruz”

Kabuğunu kırmaya çalışan bir başka belde: BeşpınarBayburt Postası - Beşpınar  Belediye Başkanı Hasan Timur, Beşpınar’ın her geçen gün gelişen bir belde olduğunu söyledi. Bayburt Postası’na bir açıklama yapan Başkan Timur, 2.5 yılı aşkın görev süresini değerlendirdi. 1998 yılında belde statüsüne kavuşan Beşpınar’ın, gerçek bir belde olma yolunda ilerlediğini ifade eden Başkan Timur, uzun yıllar sonra gerçek anlamda şehir görüntüsü vermeye başladıklarını dile getirdi. 

Timur, geleceğin Beşpınar’ını oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, “Beşpınar bizim her şeyimiz.  Gelecek nesillere daha güzel bir yer ve hepsinden önemlisi köy görünümünden uzak bir belde bırakmak için uğraşıyoruz” dedi.

2009 yılında yapılan mahalli seçimler sonrası Beşpınar Belediye Başkanı seçilen Timur, önemli hizmetlere imza attı...Göreve geldiğinde dünyadaki tüm Beşpınarlılar’ı bir araya toplamak amacıyla bir şölen tertip etmeyi düşündüklerini ve bunu 2009 yılının yazında gerçekleştirerek ‘Senede Bir Gün Beşpınar’ adı altında her yıl şenlik düzenlediklerini ifade eden Hasan Timur, “Şenlik alanımızı kamelyalar ile süsledik. Bunun yanı sıra sahne ve elektrik düzeni ile eksiksiz bir hale getirdik” diye konuştu. 

Görev süresi boyunca yapmış olduğu hizmetlere değinen Başkan Timur, Beşpınar dışında çevre köylerin gençlerine de hizmet verecek olan futbol, basketbol ve voleybol sahaları bitme aşamasına geldiğini ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 10 bin metrekarelik alanda yapımı başlanan “Çocuk-Anne El Ele Park”ta projesinin ise alt yapısının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Beşpınar genelinde 10 bine yakın ağaç diktiklerini vurgulayan Başkan Timur ,”Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Beşpınar’da ilk defa belediyeye ait olan 23 bin metrekarelik alanda 6 bin 500 çam dikimi gerçekleştirdik. Son iki yıl içinde çeşitli yerlere dikilen ağaçların toplamı 10 bini geçmiştir.” dedi.

“Çamur Barajı, hayata geçiyor”

Açıklamasında, belde dışında yaşayanların Beşpınar’ da ev yapmaları için arsa tashihinde önemli bir aşama kaydettiklerini dile getiren Başkan Timur, 50 yıldır yapımı için sürekli gündeme gelen ve kısa süre önce ihalesi yapılan Çamur Barajı hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

“Yıllarca yapılmayan Loru ve Çallı dere taşkından koruma ve dere ıslah çalışmaları DSİ tarafından ihale edilmiş ve hızla yapımı devam etmektedir. 56 yıldır sözü edilen, ancak bir türlü yapımına geçilemeyen Çamur Barajı, girişimlerimiz ve siyasilerimizin desteği ile hayata geçirilmektedir. Bu baraj Beşpınar Beldesi ve 11 köyün kaderini değiştirecek ve hatta Demirözü Barajını besleyecek önemli bir yatırım olduğu kadar maliyetinin düşüklüğü ile de örnek bir baraj olacaktır.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.