Yalova'daki Bayburtlular'ın 104. Yıl Coşkusu

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla Yalova Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından düzenlenen programa katıldı.

Yalova'daki Bayburtlular'ın 104. Yıl Coşkusu

Bayburt Postası - Kurtuluş coşkusunun hakim olduğu programda konuşma yapan Başkan Pekmezci, İstanbul'un ardından Yalova'da olmaktan da mutluluk duyduğunu belirterek, Bayburtlu'nun bulunduğu her yerde kurtuluş coşkusunun hakkıyla yaşanacağını söyledi. 

Pekmezci şunları kaydetti:

"İstanbul'da düzenlenen kurtuluş günü programından sonra Yalova'dayız. Size Bayburt'un asırlardan beri ayakta duran kalesinden, Şehit Osman'dan, Duduzar'dan, İmaret'ten selam getirdim. Size Aydıntepe'den, Demirözü'nden, Gökçedere'den, Arpalı'dan selam getirdim. Size sizden selam getirdim. Biz biliyoruz ki nerede bir Bayburtlu varsa kurtuluş coşkusu orada hakkıyla yaşanır. Bayburtlu sevdası kanına işlenmiş şehrini, kültürünü, sıla sevgisini nerede olursa olsun hep yüreğinde taşır. Ve sevdasını nereye giderse gitsin yanında götürür. Bu yıl sevdamız Bayburt'un düşman istilasından kurtuluşunun 104. yılını kutluyoruz. 21 Şubat'ta şehrimizden ateşlenen 104. Kurtuluş meşalesi önce İstanbul'u şimdi de Yalova'yı tutuşturdu. Bu vesile ile kurtuluş bayramınızı kutluyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyor, Yalova Bayburt Derneği Başkanımız Sayın Ahmet Savaş Öztürk'ün şahsında bu güzel programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." 

Bayburtlu sanatçılar İklima Güngör ve Devran'ın sahne aldığı geceye Yalova Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Ahmet Savaş Öztürk ve Bayburtlular katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.