''Üretime kadın eli değiyor''

'Üretime Kadın Eli Değiyor' projesinden İŞKUR'a kayıtlı genç ve yetişkinler arasından seçilen 20 kursiyer yararlanıyor.

''Üretime kadın eli değiyor''
Bayburt Postası - Bayburt Valiliği koordinasyonunda Şehit Osman Eğitim Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından SODES Programı kapsamında uygulanmakta olan 'Üretime Kadın Eli Değiyor' projesi ilk ürünlerini verdi.

İŞKUR'a kayıtlı genç ve yetişkinler arasından seçilen 20 kursiyerin yararlandığı projenin eğitimcisi Tuğçe Köprücü, kadınların istihdamı açısından önemli olan bir projede görev aldığı için duyduğu memnuniyetini dile getirerek, projelerin devamının kadınların hem sosyal hem de ekonomik alanda topluma entegrasyonunun sağlanmasında büyük rolü olduğunu belirtti. 

Kursiyerlerin 5 ay boyunca devam edecek eğitimlerde ürettiği çalışmalar kurs sonunda açılacak kermeste sergilencek. Proje bitiminde ayrıca kursiyerlere ortaya çıkaracakların eselerin MEB onaylı sertifika verilecek.

Öte yandan proje eğitimleri tamamlandıktan sonra kursiyerlere 15 günlük girişimcilik eğitimleri verilerek, girişimci ruhun kadınlara kazandırılması sağlanarak kadınların kendi işyerlerini kurmaları ve istihdam olmalarına katkı sağlanacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.