Ülkücüleri, 'Hocalı Şehitleri'ni andı

Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanlığı 26 Şubat 1992 tarihinde, Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda Ermeniler tarafından vahşice şehit edilen 613 Azerbaycan Türkünün aziz hatırasını gerçekleştirmiş olduğu bir dizi etkinlikle andı.

Ülkücüleri, 'Hocalı Şehitleri'ni andı
Bayburt Postası - Hocalı Soykırımı ile ilgili ilk program, Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanlığı’nda Azerbaycan Türklüğü ve Hocalı Soykırımı konulu konferansla gerçekleştirildi. Azerbaycan ve Türkiye Türklüğünün kardeşliğine vurgu yapılan konferansta, kardeş Azerbaycan halkının yakın tarihte yaşamış olduğu acıların iki milletin ortak noktası olduğu ifade edildi. Program, Hocalı Soykırımı’nda şehit olan soydaşlarımız için yapılan dualar ile sona erdi.

Hocalı'yla alakalı ikinci program ise; Bayburt Üniversitesi’nde, soykırımın dehşetini ve Ermeni vahşetini tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren fotoğraf sergisinin açılmasıyla gerçekleşti.

Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanı Fatih Ötünç, “Zulme rıza, zulümdür. Dünyanın her neresinde bir mazlum varsa, Ülkü Ocakları olarak her zaman yanlarındayız. Hocalı Soykırımı’nda şehit olan soydaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Hocalı Soykırımı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.