Tuzla'dan Anadolu'ya Bayburt selamı

Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması kapsamında düzenlenen "Bayburtlular Gecesi" Tuzla Kültür Merkezinde gerçekleşti. İşte o geceden notlar...

Tuzla'dan Anadolu'ya Bayburt selamı
Bayburt Postası - Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşması kapsamında düzenlenen 'Bayburtlular Gecesi' Tuzla Kültür Merkezinde gerçekleşti. 

Geceye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Tuzla Şubesi Başkanı Levent Ayaz, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Suat Durak, Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Gençlik Kolları Başkanı Hakan Yıldızcı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural ve Turgut Özcan, Tuzla Belediye Meclis Üyeleri, sinema oyuncusu Şafak Sezer, dernek yöneticileri ve çok sayıda Bayburtlu katıldı.


Bayram Aygün'ün sunduğu gece Çay TV'den canlı yayınlandı. Dağçatı Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan 7. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu'ya Kültürler Buluşması; Muhsin Bayburtlu, Sehlan Burak, Devran, Bünyamin Oraç, Turan Ali ve Cengiz Aydın'ın seslendirdiği Bayburt yöresine ait türküler ile devam etti.

Ayaz: "Davası büyük olan insanlar dünyaya meydan okur"

Gecenin açılış konuşmasını yapan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Tuzla Şubesi Başkanı Levent Ayaz, Dağçatı Köy Derneği'nin İçişleri Bakanlığı Daire Başkanlığı tarafından onaylanan ortak bir projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Projenin yol göstericiliği için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür eden Ayaz, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“İçişleri Bakanlığımız tarafından onaylanan projemiz sonucu, derneğimizde 40 öğrencimize Kur’an-ı Kerim, Osmanlıca ve Arapça eğitim veriyoruz. Davası büyük olan insanlar dünyaya meydan okur ve BM’de 'dünya 5’ten büyüktür' der. Bizim liderimiz Beştepe’de Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla’da Şadi Yazıcı ile referandumda % 95 ile 'evet' diyoruz." 




Kılıçaslan: "Bugün bu kararımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görmüş olduk"

7. Geleneksel Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler Buluşmasında konuşan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bayburt için kullandığı “Bayburt Türkiye’dir" sözünü hatırlatarak, "Bayburt kahramanlar diyarı, yiğitler şehridir. Tüm milletimizin kendi şehirlerine duyduğu sevgi, vatan sevgisidir. Bayburtlular vatanına ve milletine her zaman sahip çıkmıştır. Bayburt'lular ülkesinin bir karış toprağının kaybedilmemesi için kanının son damlasına kadar mücadele etmiştir." dedi. 

Tuzla Şubesi'nin açılmasına da değinen Kılıaçaslan, şunları söyledi: 

"Biz Tuzla’da şube açmaya niyetlendiğimiz gün, 'nasıl olur' diye düşünüyorduk. Fakat Levent Ayaz Başkan ve arkadaşlarımızda gördüğümüz heyecanın karşılığının olacağını düşündük ve o gün Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Tuzla Şubesini kurmaya karar verdik. Bugün bu kararımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görmüş olduk."


Demirci: "Bayburt'lular yine üzerine düşeni yapacaktır”

AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci yaptığı konuşmada, “Bayburtlular vatanını seven, milletini seven, gözünü kırpmadan canını ortaya koyan hemşerilerimizdir. Bunu en son 15 Temmuz’da gösterdiler. Türk toplumunun genlerinde vatanına, milletine ve devletine sahip çıkmak var. 15 Temmuz’da vatanımızın işgalini elinizin tersiyle ittiğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Şimdi 15 Temmuz’un finalini yapacağımız 16 Nisan’ı hep birlikte yaşayacağız. Ben inanıyorum ki, Bayburt'lular yine üzerine düşeni yapacaktır” dedi. 

Yazıcı: "İnsan yetiştirmekteki başarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum"

Gecede konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Hem şivesiyle, hem özüyle, hem de tarihi misyonuyla aynı sancağı paylaştığımız sevgili Bayburtlu hemşerilerimizle bir arada olmaktan dolayı mutluyuz." dedi. Yazısı, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"İnsan yetiştirmekteki başarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte Tuzla’da büyük işler başardık, başarmaya da devam edeceğiz. 16 Nisan’a giderken 'Yeniden Büyük Türkiye' sloganıyla yola çıktığımız bu günlerde, 16 Nisan’da bu milletin geleceği için en doğru kararın verileceğini düşünüyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Geleceğe bakışı, vizyonu güçlü ve kararlı olan Bayburtluları selamlıyorum.”
 

Kavcıoğlu: "16 Nisan Türkiye'nin kurtuluş günü olacaktır"

Gecede konuşan isimlerden biri de Bayburt Milletvekili Doç Dr. Şahap Kavcıoğlu oldu. Kavcıoğlu, şunları söyledi:

"21 Şubat Bayburt'un kurtuluşunun 99. yılı münasebetiyle sık sık hemşerilerimiz ile bir araya geliyoruz. Bugün de o özel ve güzel günlerden biri. Evet Bayburt 21 Şubat günü düşmandan kurtulmuştur. 16 Nisan referandumu da Türkiye'nin esas kurtuluş günü olacaktır. Sandıkta 'evet' diyerek vesayet odaklarından bir daha teslim olmamak üzere kurtulmuş olacağız. Bayburt, Türkiye'dir. Bayburt, Türkiye olduğunu 16 Nisan da ezici bir çoğunlukla sandıkta da gösterecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." 


Kaya: "16 Nisan'da ülkemizin geleceğine hep birlikte sahip çıkalım"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya'da gecede yaptığı konuşmada yaklaşan referanduma değindi ve şunları söyledi:

“Bayburt'un son yıllarda bende ki en özel notu gezi olaylarına katılmayan, destek vermeyen tek il oluşudur. Düşünün daha o günden bugünlere görmüş, değerlendirmiş ve Bayburtlu bu eylemlere yüz vermemiştir. Dedemin neden Bayburt'ta esnaflık yaptığını şimdi daha iyi anlıyorum.

Lütfen 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliğini siyasi bir seçim olarak değerlendirmeyelim. 16 Nisan’da yapılacak olan referandum bu ülkenin geleceğidir. 16 Nisan’da bu ülkenin geleceğini düşünerek sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. 16 Nisan’da sandığa gidip bu ülkenin geleceğini biz seçeceğiz. Bundan sonra kavgalar bitecek. Rabbim 16 Nisan’da 'evet’i bol olan bir referandum yaşatsın bize. 16 Nisan’da ülkemizin geleceğine hep birlikte sahip çıkalım."


Kastamonu Milletvekili Murat Demir ve İstanbul Milletvekili Osman Boyraz'ın birer konuşma yaptığı gecede Bayburt yemekleri tanıtıldı. 7. Geleneksel Tuzla’dan Anadoluya Kültürler Buluşması Bayburtlular Gecesi toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 


   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan 7 yıl önce

MaşAllah sayın Vekile İstanbul daki Bayburt lu Kardeşlerimizle her hafta bir program yapıyorlar.. Onlarla bayağı ilgileniyor.. Ah bide Oy aldıkları insanlarla ilgilenenler ne güzel olurdu..Yoksa bi daha ki seçimlerede İstanbul dan mı aday olacaklar
.

Avatar
Mirza Bey 7 yıl önce

Bayburt Esnafı Perişan Evine Ekmek Götüremiyor Sizlere Eğlence Lazım..Bizler Milletvekili Seçerken Sürekli Eğlenmesi İçin Seçmiştik Biran Unutmuşum.

Avatar
Vasat 7 yıl önce

Sayın Vekil bu Derneklerle çok ilgileniyorsunuz ama içlerinden bir tanesini Bayburt a yatırım yapması için getiremediniz..

Avatar
recep tayyib erdoğdu-medine 7 yıl önce

gerçekten Bayburt neden sevdalı.!,zira "hoca Ahmet yesevinin"atası hz.ali oğlu Muhammet Hanefi*el-kebir*türbesi berne-balca köyünde,dolayısıyla Bayburt tarihidir
destandır"ilk kapıdır,kalplerde sevdadır.tşk,ler

Avatar
metin 7 yıl önce

buna akp liler buluşması deseniz daha mantıklı olur her şeyi parti ile anlatmaya çalışırsanız dernekler yozlaşır bur da olduğu gibi koca koca adamlar gelin Bayburta yatırım yapın milleti kandırmayın aldatmayın 15 yıldır bu iş yapıyorsunuz

Avatar
MURAT AK-İST 7 yıl önce

"BAYBURTTA ÜRETİMİN(FABRİKA)LARIN AÇILMASI"ULAŞIMLA OLUR.!!,EN HESAPLISI"DEMİRYOLU"DUR,DOLAYISIYLA BAYBURT SEVDALI HEMŞEHRİLE
RİMİZ"DEMİRYOLU İÇİN"KENT KONSEYİN KURUN,Kİ"BAYBURTTA İŞSİZ KALM
SIN,,Kİ"O ZAMAN HEPBERABER ETKİNLİK YAPARIZ.!
G.HANA DEMİRYOLU İÇİN"G.HANE FEDERASYONU KURDU,HABERİNİZ VARMI.???,SEVGİ İLE.İST.!

Avatar
Atatürk,İnönü,Ecevit 7 yıl önce

her şey gibi bunu da siyasete alet ettiniz

Avatar
bünyamin 7 yıl önce

Bayburt dernek başkanlarını derneklerimizi akp nin siyaset alanı seçim irtibat bürosu gibi kullandırmalarından dolayı kınıyorum.