TÜRKİYE KAMU-SEN YÜKSEK İSTİŞARE KURULU TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ

Türkiye Kamu-Sen Bayburt İl Temsilcisi Ahmet Çalışkan, 81 il temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen Yüksek İstişare Kurulu toplantısında alınan kararları yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

TÜRKİYE KAMU-SEN YÜKSEK İSTİŞARE KURULU TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ
Bayburt Postası - Çalışkan'ın yaptığı açıklama şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Kamu-Sen Yüksek İstişare Kurulu, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve il temsilcilerimizin katılımıyla 15 Haziran 2020 Pazartesi günü video konferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirmiştir. İstişare toplantısında ülkemiz kamuoyunu yakından ilgilendiren konular ile kamu görevlileri ve emeklilerinin mali ve özlük haklarına ilişkin gelişmeler değerlendirilmiş önümüzdeki döneme yönelik yeni stratejiler belirlenmiştir.

Bu çerçevede Konfederasyonumuzun görüşlerini içeren Türkiye Kamu-Sen Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı sonuç bildirgesini kamuoyunun ve kamu görevlilerinin bilgilerine sunuyoruz.

COVID-19 Salgınında Vatandaşlarımızın Sağlığı Uğruna Mesai Mefhumu Gözetmeksizin Hayatlarını Ortaya Koyan Başta Sağlık Çalışanlarımız Olmak Üzere Kamu Hizmetlerinin Kesintisiz Bir Biçimde Sağlanması İçin Cansiperane Mücadele Veren Tüm Kamu Görevlilerine Teşekkür Ediyoruz.

Dünyanın Yeni Bir Evreye Girdiği Bu Dönemde Çalışanlarımızın Hak ve Menfaatlerinin Korunup Geliştirilmesi Yolundaki Sendikal Mücadelemiz Çok Daha Büyük Bir Önem Kazanmış, Tüm Toplumun Kaderini Etkileyecek Raddeye Ulaşmıştır. Bu Noktada Kamu Görevlilerini Temsil Edecek Yetkili Sendikaların Vereceği Samimi Mücadele Gelecekteki Yol Haritamızda Belirleyici Bir Rol Oynayacaktır.

Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalarımız bu yılki yetki sürecinden de büyüyerek çıkacaktır.

Türkiye Kamu-Sen “Yeni Normal” olarak adlandırılan süreçte de Türk Memur sendikacılığının öncüsü olacaktır.

Terörle mücadelede her zaman kahraman ordumuzun ve devletimizin yanında olacağımızı bir kere daha ve kararlılıkla vurguluyoruz.

Kamudaki her türlü ayrımcılığa son verilmesini istiyoruz.

Evrensel sendikacılığa uygun, uluslararası sözleşmelerde tanınan hakları içeren, adil, demokratik ve çağdaş bir sendika ve toplu sözleşme kanunu hazırlanması gerektiğine inanıyoruz.

Vergi adaletsizliğinin çözülmesi, 3600 ek gösterge uygulamasının tüm memurları kapsayacak şekilde genişletilerek hayata geçirilmesi, bütün ek ödemelerin emekli maaşı hesabına esas alınması, kamuda liyakatin geçerli olması, mülakat uygulamasına son verilmesi, bütün güvencesiz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, memurlara ek zam yapılması konularındaki taleplerimizde ısrarcıyız.

Toplu sözleşme sürecinin kamu görevlileri lehine bir sonuç doğurmadığı ve yetkili konfederasyonun sorunlara çözüm üretme noktasındaki yetersizliği memur ve emeklilerin acil çözüm bekleyen sorunlarının bir an önce sonuca kavuşturulmasını zorunlu hale getirmiştir. Türkiye Kamu-Sen Yüksek İstişare Kurulu, aşağıda sıralanmış olan taleplerinde ısrarcı ve sorunların çözümü noktasında inisiyatif almakta kararlıdır:

Kamu görevlilerinin acil çözüm bekleyen sorunlarının hazırlanacak bir “memur paketi” içinde TBMM’de yasalaşarak çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.

Türkiye Kamu-Sen Yüksek İstişare Kurulu, yukarıda sıraladığımız taleplerimizle birlikte kamu görevlilerimizin bayram ikramiyesi, sosyal yardımların emeklilikte de ödenmesi, aile bütünlüğünün korunması, kadın istihdamının geliştirilmesi, kreş ve gündüz bakımevleri açılması, zorunlu rotasyon, sicil ve disiplin uygulamaları, görevde yükselme, atama ve yer değiştirme, gibi personelin ekonomik durumunu, verimliliğini ve etkinliğini doğrudan etkileyen konulardaki sorunların iki yıl daha sürüncemede bırakılmasının önüne geçilmesi için bir memur paketi hazırlanması konusunda ısrarcıdır. Hazırlanacak memur paketinin TBMM’de kanunlaşarak sayıları 20 milyona ulaşan vatandaşımızın beklentilerinin bir an önce karşılanması sağlanmalıdır.

Salgın sürecinin ilerleyişinden bağımsız olarak mücadelemizden taviz vermeyecek, bütün iletişim ve mücadele kaynaklarını kullanacağız. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Anahtar Kelimeler:
Türkiye Kamu-sen
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sadettin 4 yıl önce

acaba MEMUR SEN de acil çözüm bekliyormu