TÜGVA'dan Mısır'daki idam karalarına tepki

Bayburt'ta, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen idam kararı protesto edildi.

TÜGVA'dan Mısır'daki idam karalarına tepki
Bayburt Postası - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararının kaldırılması için Bayburt'ta eylem düzenlendi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bayburt Temsilciliği üyesi bir grup, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Türk Dünyası Parkı'nda bir araya geldi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan TÜGVA Bayburt Şube Başkanı Ali Vahit Atıcı, Mısır halkının meşru önder ve liderinin, göz göre göre darağacına gönderilmesine seyirci kalamayacaklarını söyledi.

Atıcı, Temmuz 2013'te Mısır'da emperyalist ve siyonist destekle faşist bir darbe gerçekleştirdiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

"Halkın meşru iradesiyle yönetime gelen İhvan-ı Müslimin Hareketi ve Muhammed Mursi, faşist askerlerin cuntası tarafından yönetimden uzaklaştırılmıştır. Bu faşist darbeye karşı çıkan Müslüman Mısır halkı, Mısır'ın dört bir yanında meydanlara inerek tamamen sivil ve pasif direniş sergilemiş, Mısır halkına cunta güçleri tarafından ateş açılmak suretiyle binlerce insan katledilmiştir. Burada görüyoruz ki tüm İslam alemini katletmek için siyonist güçler darbe girişimlerinde bulunuyor."

Atıcı, Mursi'nin İslam alemi ile ülkesinin bağımsız ve güçlü olmasını istediğini, 'Hiçbir güç Mısır'ı kendi çıkarlarına göre yönlendiremez' dediğini belirtti. Atıcı, Mursi'nin güçlendirdiği ordunun katliamda bulunduğunu savundu.

Atıcı, Mursi'ye verilen kararın çekilmesini istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Siyonist güçlere buradan sesleniyorum, ne yaparsanız yapın, siz insanlıkla savaşmıyorsunuz. Siz Allah'ı düşman görüp siz Allah ile savaşıyorsunuz. Allah'tan başka galip yoktur. İnşallah Mursi ve arkadaşları özgürlüğüne kavuşacaktır. Biz bunu biliyoruz ve Mursi'ye elimizden gelen desteği hep beraber göstereceğiz. Başta Türkiye olmak üzere İslam aleminin tamamı, mezhep, parti ve cemaat farklılıklarını bir kenara bırakarak, bütün bir ümmet olarak mazlum ve mustazaf Mısırlı kardeşlerimizle dayanışma içinde olmalı."

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 9 yıl önce

elinizi attığınız her yer kan gölü haline geldi. istismarcılar .gidin filistinde, suriyede, ırakta, mısırda savaşın. kuru gürültü. başka bir şey yok. aynı zihniyet, sarayın ekibi.

Avatar
ismail 9 yıl önce

uygurda müslüman türk kardeşlerimiz katlediliyo neden duyarsız kalıyosunuz mursi aşagı mursi yukarı neden, murside siyasi rant var.Allah hepimize akıl versin

Avatar
singah 9 yıl önce

Siz bilalin kirintilari degilmisiniz.misirda idama karsiymislar.sisi basa gectigi gun 7 milyar dolar s.arabistan krali gonderdi.ooluncede kral ulkemizde 1 gunluk yas ilan edildi.bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.gostermelik isler uapmayin disariyi birakon da ulke ocone bakin.

Avatar
şingah 9 yıl önce

şize attığım yorumu neden yayınlamıyorsunuz.yada yorum kısmını kaldırın da biz de gerek duymayalım yorum yazamaya