TŞOF Başkanvekilliği'nde bir Bayburtlu

TŞOF'tan yapılan açıklamaya göre, seçimlerin ardından genel merkezde gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu üyeleri arasında görev bölümü yapıldı...

TŞOF Başkanvekilliği'nde bir Bayburtlu
Bayburt Postası - Bahçelievler Şoförler Odası Başkanlığını yürüten hemşerimiz Halit Yılmaz, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu başkan vekilliğine seçildi.

Ankara Ticaret Odası CONGRESIUM'da gerçekleştirilen TŞOF'un 30'uncu Olağan Genel Kurulunda Fevzi Apaydın yeniden başkanlığa seçildi. TŞOF'tan yapılan açıklamaya göre, seçimlerin ardından genel merkezde gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu üyeleri arasında görev bölümü yapıldı. 

Federasyon Başkan vekilliklerine Kayseri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Ateş ile İstanbul Bahçelievler Şoförler Odası Başkanı Halit Yılmaz getirildi. Oda Başkanı Apaydın, geçen dönem alınan dönüşümlü başkan vekilliği uygulamasını bu dönem de devam ettirdiklerini ifade etti.

________________________________________________________________



- Halit Yılmaz kimdir?
- 1963 Bayburt doğumluyum. Orta ve Lise öğrenimimi Bayburt'ta tamamladım, şu anda da açık öğretimden üniversiteyi tamamlamaya çalışıyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Bu mesleğe de şoför olarak başladım ve hatta ikibinli yıllarda odanın yönetiminde olmama rağmen yine de 2005 yılına kadar minibüs ve takside şoför olarak çalıştım.

- Mesleğin sıkıntılarından bahsedebilir miyiz?
- İstanbul’da özellikle şoförün en büyük sıkıntıları can güvenliği, korsan ve sgk sorunu. Bence en büyük sorun zaten can güvenliği maalesef.  Şu anda yapılmak istenen SGK olayı keşke 70’li yıllarda başlasaydı. Keşke bu mesleği yıllarca yapmış olan arkadaşlarımız şimdi emekli olsaydı.Şu anda Büyükşehir Belediyesinin görüntülü güvenlikli araçlar konusunda bir çalışması var.İhaleye katılan firmalardan kaynaklanan sorun nedeniyle biraz uzadı.Umarım Büyükşehir Belediyesi en kısa zamanda bunu sonuca ulaştıracaktır. Ayrıca şu an Sayın Başbakan’ımızın elinde olan bir dosya var, bu dosyayı geçen ay biz ulaştırdık kendisine. Bir defaya mahsus olmak üzere ÖTV alınmadan esnafı mağdur etmeyecek şekilde kabinli araç satışı konusunda ve gayet olumlu sonuçlar çıkacağını düşündüğümüz çok geç kalınmış ancak artık neticeye ulaştırılması gereken bir konu olan korsan taksi konusunda.

- Bahçelievler Şoförler ve Otomobilciler Odası bünyesindeki üye sayısını bizimle paylaşırmısınız?
- 2600 üzerinde faal üyemiz var, 6 ay önceki seçimlerde bu sayı 2100’ken son 6-7 aylık zaman dilimi içerisinde 500 üzerinde arkadaşımız aramıza katıldı.1800 taksi plaka sahibi arkadaşımız var, 400 de minibüsçü arkadaşımız diğerleri de kamyon kamyonet şeklinde dağılıyor.

- Şoförün SGK sıkıntısı hakkında neler düşünüyorsunuz?
- Şoför mutlaka SGK’lı olmalı daha öncede dediğim gibi keşke daha önce yapılmış olsaydı. İstanbul’daki esnafımızın bu konudaki tek korkusu SGK sonrasında basit usulde ödenen verginin deftere tabi olması endişesiydi.Bazı oda başkanı arkadaşlarımız böyle olmayacağını iddia ediyorlar ama bu fikirler yanlış.
Ben de şoförlüğe başladığım yıllarda sigortalı olsaydım şimdi emekli olmuştum. Tabii ki en temel haktır sigorta. Ancak esnafı da zora sokmadan bir uygulama yapılması gerekli.

- Odaların çalışmalarını bakanlık nasıl takip ediyor?
- Bakanlık odaların çalışmalarını e-devlet projesi ile başlayan online sistemle kontrol ediyor. Güzel ve iyi bir uygulama ve bizde memnunuz bundan. Şu anda bakanlık, kaç tane üye var hangisi aidatını yatırmış, hangisi ne kadar zamandır yatırmıyor hepsini takip edebiliyor ve bu sayede odanın gelir-gider sistemi hakkında da istediği bilgiye ulaşabiliyor. İyi bir takip sistemi.Keşke Türkiye’deki tüm bürokrasi bu sistemlerle takip edilse ve kontrol altında olsa. İnanın beş sene içerisinde Türkiye çok gelişir.

- Esnafımıza son olarak neler söylemek istersiniz?
- Doğru kişilerin yanında olsunlar, seçim dönemlerinde özellikle ben diye konuşanlara itibar etmesinler. Hayatın hiçbir alanında bencil insanlar başarılı olamazlar. Tüm esnaf arkadaşlarım inandıkları doğrulara hizmet edebilecek kapasitedeki esnafın içinden gelen ve onların derdini bilen insanların yanında olsunlar. Bu koltuklar, bu makamlar kimsenin babasının yeri değil. Hizmetin içinde siyaset olmaz. Bizler Sanayi Bakanlığı’na bağlı kamu kurumlarıyız. Seçimle gelir seçimle gideriz.

Röportaj:
M.Saki Çendik / Şoförmag (2012)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.