Trabzon EMO adayı Çavdar, Bayburt'tan destek istedi

Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nin 25 Şubat’ta yapılacak olan Genel Kurulu öncesinde iddialı adaylardan Elektrik Elektronik Mühendisi ve Akademisyen Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar Elektrik Mühendisleri Odası Bayburt Şubesi ile bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi.

Trabzon EMO adayı Çavdar, Bayburt'tan destek istedi
Bayburt Postası - Bayburt Şubesi Başkanı İsmail Kelleci ve üyelerinde katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Çavdar, ‘DOĞAL OLUŞUM GRUBU’ adı altında kurdukları grup ile seçimlere hazırlandıklarını ifade ederek, tek kişinin yönetebileceği bir yönetim kurulu aday listesi değil, odayı yönetebilecek ve meslektaşlarını temsil edebilecek bir ekip ortaya çıkması yönünde ciddi çalışmalar yaptıklarını anlattı.

"İki vazgeçilmez unsurumuz var"

Prof. Dr. Çavdar, iki önemli unsur üzerinde durduklarını ifade ederek, “Ülke ve üye yararına olan her düşünce, fikir, proje, iş, bilirkişilik, yeni teknik oluşumlar, iş sahaları, iş tanımlamaları, eğitimler, toplum bilgilendirmeleri, SMM açılımları, teknik ve sosyal etkinliklerinin hayata geçirilmesinde yönetim olarak tam destek olunacaktır. Bizim iki vazgeçilmez unsurumuz vardır: Ülke için yararlı çalışmalar yapmak ve üye refahını artırmak. Aslında bu iki unsur birbirine bağlı, ülke yararına çalışmak zaten toplum refahını dolayısıyla üye refahını artırır. Ülke ve üye yararına olmayan herhangi bir düşünce veya uygulama bizim yönetimimizde hayat bulamaz” dedi.

25 önemli proje

Üyelerin geniş bir kitlesinin sesine kulak vererek hazırladıkları çalışma paketini açıkladıklarını ve özetle 25 madde üzerinde yoğunlaştıklarını dile getiren Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar, “Yapacağımız çalışmalardan bazıları; üyelik hissiyatını güçlendirme, şeffaf ve adil yönetim anlayışı, EMO üniversite ve sanayi ilişkilerinin geliştirilmesi, ortak proje olanaklarının oluşturulması, odaya gelir getirebilecek ve bölgeye hizmet edebilecek yatırımların alt yapılarının oluşturulması, SMM düzenlemeleri ve yeni iş olanaklarının incelenmesi, eğitim programlarının zenginleştirilmesi, işsiz ve genç üyelerimize iş olanaklarının yaratılması, toplumla bütünleşme ve bilgilendirme çalışmaları, Trabzon EMO yayın organların güçlendirilmesi, üyelerimizle teknik ve sosyal faaliyetlerini artırılarak bağımızın güçlendirilmesi, maaş politikalarımızın geliştirilmesi ve üye refahını artırılması ve şube ofis ve mekânının daha uygun hale getirilmesi olarak sıraladık. En önemli icraatımız ise verdiğimiz sözlerin arkasında duracağımız olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Başkan Adayı Prof. Dr. Çavdar son olarak “Camiamızı bütünleştirici olma, hizmet ve katkı verme amacıyla çıktığımız bu anlamlı yarışta, her türlü sonucun üyelerimize, camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz” temennisinde bulundu.

Oda-Üniversite işbirliğini geliştirmesini istiyoruz

Toplantıda söz alan Eyüp Görgülü ise, meslek odalarının kuruluş amacı ve var oluş nedenlerinin  meslek gurubunun problemlerinin çözümü için çalışmalar yapmak ve üyelerinin mesleki gelişimine destek vermek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Maalesef ki ülkemizde meslek odaları kuruluş ve varoluş amaçlarının dışında farklı alanlarda çalışmalar yapmaktadır. Özellikle Ordumuzun son Afrin harekatına dair Tabipler birliğinin yapmış olduğu açıklama ülkemiz insanının meslek odalarına bakışını olumsuz etkilemiştir. Üyelerinin hak ve menfaatleri ile ilgili  çalışmalar yapması beklenen Tabipler Birliği, hem kendi üyelerinin çoğunluğunun hem de Vatan Millet Devlet Ordu hassasiyeti olan Büyük Türk Milletinin moralini bozmuştur. Bizler devletine bağlı ve milli değerlere hassasiyet gösteren insanlarız. Yeni seçilecek oda yönetiminden elektrik Mühendislerinin hak ve menfaatlerine yönelik çalışmalar yapmasını, Özellikle Bayburt üniversitesinin gelişimine destek verecek oda-üniversite işbirliğini geliştirmesini ve şehrimizin yerelde değişimine  katkı verecek projeler geliştirerek yol gösterici çalışmalar yapmasını bekliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.