Suriye’ye yardım kampanyası

İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Bayburt’taki bazı sivil toplum kuruluşları Suriye için yardım kampanyası başlattı.

Suriye’ye yardım kampanyası
Bayburt Postası - İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde Bayburt’taki bazı sivil toplum kuruluşları Suriye için yardım kampanyası başlattı.

Bazı STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekeleşen basın açıklmasında konu ile ilgili bilgi veren Memur-Sen Bayburt Şubesi Başkanı Fikret Özbey, “İnancıyla zulme uğrayan, aç ve açık kalan Suriye halkı için Bayburt’ta başlatmış olduğumuz bu yardım kampanyasına Bayburt’taki tüm kuruluşların, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, Bayburt'un hayırsever halkının candan destek verdiğini biliyoruz ve yardımlarını bekliyoruz” dedi.

Kampanyanın sadece bir yardım olarak görülmemesi gerektiğini, aynı zamanda komşuluk hukunun bir gereği olduğunu söyleyen Özbey, “Kadirşinas halkımız her akşam aç uyuyan ve soğuktan donarak ölen Suriyeli kardeşlerimizin umudu olduğunu unutmamalıdır. Suriye’de, başta çocuklar olmak üzere, kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için Bayburt’taki birçok sivil toplum örgütü, siyasi partiler ve Bayburt halkının destek ve teşvikleri bu kampanyayı başlatmamıza sebep olmuştur” diye konuştu.

Kampanyanın Valilik oluruyla il genelinde ayni yardım olarak devam ettiğini ve 3 ay boyunca süreceğini belirten Özbey, kampanyaya katkı sunacak kişilerin yardımlarını Bayburt Belediyesi önünde bulunan İHH amblemli araca makbuz karşılığı bırakmalarının yeterli olacağını kaydetti.  



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah 10 yıl önce

İHH'ya böyle bir çalışma başlattığı için teşekkür ediyoruz.

Avatar
Bayburtlu 10 yıl önce

Bence hakkında bu kadar iddia varken Bayburt bu çalısmayı İHH üzerinden yapmamalıydı mesala kızılay üzerinden yardım yapılabilir en azından sui zanlar giderilmiş olurdu