“Saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamaktır“

Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıya Bayburt’tan tepki yağdı.

“Saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamaktır“
Bayburt Postası - Genç İHH Bayburt Şubesi Başkanı Nurullah Polat, dünyayı, terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını müdahale etmeye davet ettiği açıklamasında, "Katil devlet İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmaktır. Gün, ümmetin onurlu çocuklarına, Mescid-i Aksa’nın yılmaz bekçilerine sahip çıkma, Siyonist İsrail'in ırkçı projelerini ayağa kalkarak bozma günüdür” dedi. 

Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıya Bayburt’tan tepki yağdı. 
Belediye Başkanı Vekili Esma Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt eski Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İHH Bayburt Şubesi Başkanı İlhami Polat, Memur-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey ve vatandaşların katılımıyla Türk Dünyası Parkı önünde gerçekleşen basın toplantısını Genç İHH Bayburt Şubesi Başkanı Nurullah Polat yaptı.

Vatandaşların sık sık 'Katil İsrail' sloganları attığı tepki eyleminde konuşan Nurullah Polat şu açıklamayı yaptı:
“Gazze halkına ve yiğit lider Hamas’a selam olsun”

“Peygamber Efendimizin 3 kutsal Mescit diye nitelendirdiği Mescid-i Aksa’yı, bizim ilk kıblemizi 1967′den bu yana ilk kez tamamen kapatan Siyonist Terör Örgütü Mescid-i Aksa külliyesine ait kubbenin altına kadar girerek mihrabı askerlerine çiğneterek kalleşçe bir saldırının altına imza atmıştır. Kudüs, bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa, bütün Müslümanların ortak mabedi ve tüm insanlığın ortak mirasıdır. Bu mirası yok etme çabasına giren Siyonist İsrail, tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir. Mescidi Aksa’da bizlerin yerine nöbet tutan, bizlerin onurunu, şerefini savunan şerefli Gazze halkına ve yiğit lider Hamas’a selam olsun.”
“Dünya’nın seyirciliğinden cesaret alıyor”

“Katil İsrail'in Filistin'deki soykırımına sessiz kalan dünya, artık zulme dur demeli, insan hakları ihlalleri ile işgali sona erdirmelidir. Uluslararası kurallar, medeniyet ve kültür mirasına karşı bu tür saldırıları yasaklamasına rağmen İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alması dünyanın sessizliğinden ve seyirciliğinden aldığı cesaretle hareket ettiğini gösteriyor.” 

“Saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamaktır”

“Tüm Dünya'yı terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'yı hedef alan saldırılarını, faşizan uygulamalarına müdahale etmeye ve bu mukaddes mekânı korumaya çağırıyoruz. Katil devlet İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak, saldırıya ortak olmaktır. Gün, ümmetin onurlu çocuklarına, Mescid-i Aksa’nın yılmaz bekçilerine sahip çıkma, Siyonist İsrail'in ırkçı projelerini ayağa kalkarak bozma günüdür.” 

“Kınamak yetmez artık icraat gerekmektedir”

“Tevbe suresinde rabbimiz  41. ve 14. Ayetlerde, ’’Mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda savaşın, onlarla savaşın ki sizin ellerinizle onları cezalandırayım” buyurmaktadır. Artık İsrail’i kınamaktan utanıyorum. Kınamak yetmez artık icraat gerekmektedir. Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olmadıkça ümmet özgür olmayacaktır.  Buradan insanlığa, ümmete sesleniyoruz; Buradan milletimize sesleniyoruz, Vakit, Mescid-i Aksa ve Kudüs için ayağa kalkma vaktidir! Dün olduğu gibi bugün de kan ağlamaya devam eden kardeşlerimize sahip çıkma vaktidir!
Hepimizin onurunu korumak için şehit düşen kardeşlerimizin yanında olma vaktidir!”

“Müslüman devlet liderlerini şiddetle kınıyorum”

“Katil İsrail, tüm insani değerleri bir kez daha ayaklar altına almıştır. Siyonist İsrail insanlığın ortak utancıdır. Mescid-i Aksa’da, ilk kıblemizde yaşananlar Müslümanların ayrıca utancıdır… İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’da kadınları dövdüler, çocukları yerlerde sürüttüler.. Küfrün çizmeleri altında onurumuzu çiğnediler. Kitabımız Kur’anı yerlere attılar, yaktılar. Yahudi terör örgütü bunları yaparken, sessizliğini bozmayanları sana şikayet ediyorum Yarab, ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum Yarab! Para ve petrol için tahtlarında oturan, müslüman devlet liderlerini sana şikayet ediyorum Yarab! Sözde dünya barışı için toplanan NATO ve Birleşmiş Milletler gibi İsrail yandaşı işbirlikçilerini sana şikayet ediyorum Yarab! Müslüman olduğunu para için unutan, suskunluğunu bozamayan Müslüman devlet liderlerini ve alim müsvettelerini şiddetle kınıyorum.” 

"Hiç bir malını almayın, satmayın!" 

“Bayburt halkına bir çağrımız olacak. Sesimi duyan herkese haykırıyorum. Vicdanlarımızı harekete geçirme vaktidir. Yahudi terör örgütünün hiçbir malını almayın, satmayın! Genç İHH olarak yaptığımız bu boykot çağrımıza canı gönülden destek vermenizi Tüm Bayburtlulardan istirham ediyoruz. Bayburt’tan haykırıyorum! Bizler asla yılmayacağız. Tüm dünya bilmelidir ki hazır olda değildik, rahat da durmayacağız.  Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi Allah’a emanet ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
singahli 9 yıl önce

Elbette mescidi aksa da yapilanlara tepkimizi gosterecegiz.ancak orada bulunan ihhlilar hergun gelen sehit haberlerine neden tepkilerini gostermiyorlar.o sehitlerimiz olmasaydi emin olun filistinden beter oluruz.ama bunu anlayacak kafa cok da gormuyorum oradaki bazi kisilerde

Avatar
abbas yolcu 9 yıl önce

İyi ki başörtüsü, Filistin ve İsrail var......!!!

Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

ihh başkanı olan hocamız görev yaptıgı camimizden neden alındıgınıda açıklasa idi?