Polattimur veda etti!

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği 14. Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur, 4 dönem yürüttüğü başkanlığını devretti...

Polattimur veda etti!

Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği 14. Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur, 4 dönem yürüttüğü başkanlığını devretti. Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin, 34. Olağan Genel Kongresi gerçekleşti.

Seçime tek liste ile giren Faruk Kılıçarslan’ın genel başkanlığa seçildiği kongre İstanbul Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Kongre şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Polattimur’un göreve başladığı 2005 yılından 2013 yılına kadar yapılan çalışmaların slayt gösterisiyle delegelere sunum yapıldığı kongrede yeni yönetim ile birlikte divan kurulu üyeleri seçildi. Yeni dönem için tek listenin sunulduğu kongre oldukça sakin geçti.

Kongrede bir konuşma yapan yeni başkan Faruk Kılıçarslan, derneğin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaların takdirle karşılandığını söyledi. Kılıçarslan derneği borçsuz devraldıklarını söyleyerek görevi devreden Bayburt Kültür ve Yardım Derneği 14. Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur’a teşekkür etti.

2005 yılında seçildiği ve 8 yıl süreyle sürdürdüğü derneğin genel başkanlığına veda eden Polattimur, kongrede bir veda konuşması yaptı. Polattimur yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Devletin ulaşamayacağı bireylere ulaşmanın STK’lar aracılığıyla gerçekleştirilebildiğini söyleyen Polattimur, STK’ların gönüllülük üzerine kurulan bir yapı olduğu için bundan dolayı gönüllü olarak enerjisini, zamanını, parasını, tecrübesini bu yola harcayan gönüllü insanlar sayesinde de toplumun en çözülmez sorunlarına çözüm bulunabildiğine dikkat çekti. Polattimur, “2005 yılında arkadaşlarım ile birlikte çıktığımız bu yolda hareket felsefemizi oluştururken bu düşünceleri paylaşıyorduk ve inanıyorduk. Ve hala da buna inanıyoruz” dedi.

Çorlu Şube Başkanı Ahmet Akbalık, Şair Zihni Dernek Başkan Yardımcısı Bayram Hoca, Masat Dernek Başkanı Süleyman Şahin ve Bayburtlu sanatçı Sehlan Burak da kongrede söz alarak, Abdurrahman Polattimur ve yönetimine katkılarından dolayı özellikle teşekkür ederken, yeni yönetime de çalışmalarında başarılar diledi.

Kongrenin ardından Abdurrahman Polattimur ve yönetiminin onuruna bir jest yapan yeni yönetim tarafından konuklara yemek ikramında bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.