'Müs-der Genç İyilik Ekibi'nden anlamlı bir etkinlik

Bayburt Müslüman Dilendirmez Cemiyeti Genç İyilik Ekibi, Dede Korkut mesajlarını ön plana çıkaran bir etkinliğe imza attı. Çocuklara Dede Korkut hikayelerinin anlatıldığı etkinlikte, yardıma muhtaç ailelere ise çeşitli hediyeler verildi.

'Müs-der Genç İyilik Ekibi'nden anlamlı bir etkinlik

Bayburt Postası - Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti Başkanı Adil Kacır, türbesi Bayburt'ta bulunan Dede Korkut figürünü ön plana çıkaran etkinliğe imza atan dernek gönüllülerine teşekkür etti. Kacır, açıklamasında, “Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti olarak şehrimizde çocuklarımızın hediye paketlerini takdim ettik. Aynı şekilde tespit ettiğimiz ailelerimizin de harçlıklarını bugün iyilik ekibimiz marifetiyle elden teslim ettik. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

Müs-Der gönüllüsü öğrenci Semra Kobal da etkinliğin dünü ve bugününe dair bilgiler verdi. Kobal, "Bizler Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrenicileri olarak Enam süresinin 152. ayetini hayatımıza tatbik etmeye çalıştık ve bir çok yetim kardeşimize sponsor olmaya başladık. Bir yetim kardeşimizle başladığımız yardımımız daha sonra büyüdü ve 38 kardeşimize sponsor olduk. Daha sonra ailemiz büyüyünce Müs-Der ile birlikte projeyi devam ettirmeye başladık. “Müs-Der Genç İyilik Ekibi” olarak bir çok yoksul ailemize gurbetten sılaya can suyu mektuplarını dağıtarak, onların yaralarına bir nebze merhem olmaya çalıştık. Bir de bu süreçte bilhassa yetim çocuklarımıza Bayburt insanımızın tabiriyle gaga paketleri hazırlayarak onlara bayram coşkusunu yaşatmayı ve kalplerine dokunmayı yüzlerindeki tebessüm olmayı amaçladık. Bize yardım eden destekleyen herkesten Allah razı olsun” dedi.



Mahallelerde Dede Korkut karakterini canlandırarak hikayeler anlatan gönüllü Samet Erdaş ise, "Bugün çocuklarımızla beraber Bayburt’a atfedilmiş Dede Korkut karakteriyle birlikte çocuklarımıza bayram şekeri getirdik. Bayram harçlıklarımızı kendilerine takdim ettik. Gerçekten öyle bir projede olduğumuz için kendimizi çok mutlu ve şanslı hissediyoruz. Şimdiden tüm Türk İslam âleminin bayramı kutlu olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fifi 3 yıl önce

Allah yapandanda yaptırandanda razı olsun vur vur inlesin cehape dinlesin bu topluma diz çöktüremeyeksiniz