Memur-Sen'den TBMM'ye mektup

Memur-Sen'e bağlı sendikalar, sözleşmeli personelin kadroya alınmasını isteyerek milletvekillerine mektup gönderdi.

Memur-Sen'den TBMM'ye mektup
Bayburt Postası - Sözleşmeli çalışanların kadroya alınması için çalışmalarını sürdüren Memur Sen'e bağlı Toç-Bir-Sen, Eğitim Bir-Sen, Kültür-Memur-Sen, Sağlık-Sen ve Birlik Haber-Sen üyeleri kadro taleplerini düzenledikleri basın açıklamasıyla gündeme getirdi. Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından milletvekillerine ulaştırılmak üzere hazırladıkları mektupları Bayburt PTT Şubesi aracılığıyla TBMM'ye gönderdi.

Konfederasyona bağlı sendikalar adına açıklamada bulunan Toç-Bir-Sen İl Başkanı Cihat Parıldar şunları kaydettti:

"Toç-Bir-Sen İl ve Şube Başkanlığımızca 81 ilde eş zamanlı olarak milletvekillerine mektup gönderiyoruz. Hakkımızı Olanı İstiyor Kadro Mücadelemize Destek Bekliyoruz; Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde TBMM nde sözleşmeli personelin sözleşme sürelerinin 4+2 den 3+1 e düşürülmesine yönelik içinde pek çok eksikiğin ve eşitsizliğin dolu olduğu yasa kabul edildi. 

Yıllardır İş Güvencesi Kırmızı Çizgimizdir diyerek her platformda kadrolu istihdamın hayati bir gereklilik olduğu bilinciyle 4/B (Sözleşmeli)kardeşlerimizin 4/A kadrosuna geçirilmesi için mücadele ederken,bugün bir de sözleşmeli personeli bu düzenlemeyle kendi aralarında eşitsizce ayıran kanuni düzenleme hiç bir şekilde kabul edilemez.

Biran önce sözleşmeliliği sona erdirecek ve ayırım yapmaksızın tüm sözleşmelileri kapsayacak şekilde yeni bir adımın atılması için ilgilileri aklı selim davranmaya davet ediyoruz.

Unutmamalıdır ki düzenleme dışında kalan kamu görevlileri ayrıcalık değil hakkı olanı talep etmektedir." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.