Memur-Sen: "15 Temmuz, hainler için felaket oldu"

Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Fikret Özbey, 15 Temmuz’un 3. Yılında bir basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen: "15 Temmuz, hainler için felaket oldu"
Bayburt Postası - Sendika merkezi önünde üyelerin de katıldığı basın açıklamasında Özbey, “Tarihe sığmayacak yiğitlikler, kabirlere sığmayacak yürekler, kitaplara ve filmlere sığmayacak kahramanlıklar gösterildi o gece meydanlarda. O gece 250 şehidin akıtılan muazzez kanları; bu ülkenin kalbini besleyen bir bereket, hainler için felaket oldu” dedi. 

Özbey, 15 Temmuz'a gelinen süreçten bahsederek FETÖ'nün önüne konulan planı; 17/25 Aralık kumpası, Gezi kalkışması, Kobani olayları ile sürdürdüğünü, bunlar sonuç vermeyince de askeri bir darbe seçeneğine başvurduğunu belirtti. 

FETÖ’nün taşeronluğunu üstlendiği uluslar arası bir kumpas olan 15 Temmuz Darbe Girişimine “kontrollü darbe” diyen bir zihniyetin ülkede varlığını sürdürüyor olmasının Türkiye için büyük bir talihsizlik olduğunu ifade eden Özbey, "Darbecilerin değirmenine su taşıyan bu karanlık söylemin bir gaflet hali olduğunu düşünüyoruz. Buna karşın sular durulup hakikati bütün çıplaklığıyla gösteren belge, bilgi ve gelişmeler ortaya çıktıktan sonra hâlâ bu düşüncede ısrar edilmesini de ancak ihanet olarak görüyoruz" dedi. 

Hain planda 8 binden fazla askeri personel, 35 uçak, 37 helikopter, 74 tank, 246 zırhlı araç ve 3 askeri geminin millete karşı kullanıldığını hatırlatan Özbey, Meclis, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT, TRT vericileri ve birçok kurumun saldırıya uğradığını, Genelkurmay, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, TRT ve onlarca kurumun işgal edildiğini, darbe girişimine direnen 250 kahramanın şehit, 2 bin 193 kişinin de gazi olduğunu dile getirdi. 

Milletin 29 gün boyunca tuttuğu direniş nöbetlerine burun kıvıranların, o gün bir vatan kazanıldığını anlayamacaklarını bildiren Özbey, "O gece okyanus ötesinden planlanan bu hain darbe başarılı olsaydı, Türkiye bir kaosa, bir karanlığa uyanacaktı. O nedenle diyoruz ki geleceğimizin teminatı daha fazla milletleşme, ümmetleşme ve kardeşleşmedir. O gün nasıl ki meydanlarda darbeyi püskürttüysek bugün de yeni sinsi stratejilere karşı teyakkuz ve sürekli bir bilinç halini kuşanmanın gayreti içindeyiz. Türkiye’nin entelektüel birikimi ve bu coğrafyanın erdemliler hareketi olarak; emperyalizmin her türlü kirli plan ve kumpaslarına yüksek bir bilinç, akıl ve imanla karşı koyacağız. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un 3. seneyi devriyesi vesilesiyle şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet diliyoruz. Gazilerimize şükran ve minnetlerimizi ifade ediyoruz. Kahrolsun emperyalizm ve mankurtları, yaşasın 15 Temmuz direniş ruhu” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Fikret Özbey
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.