Lökoğlu: “Sorumsuz TTB kapatılsın!”

Sağlık-Sen Bayburt İl Temsilcisi Fikret Lökoğlu, terörle mücadeleyi savaş olarak niteleyen ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunan Türk Tabipler Birliği (TTB)’ne tepki gösterdi.

Lökoğlu: “Sorumsuz TTB kapatılsın!”
Bayburt Postası - Fırat Kalkanı Operasyonu ile başlayan mücadelenin Zeytin Dalı operasyonuyla devam ettiğini, milletin tüm unsurlarıyla bu operasyonu desteklediğini söyleyen Lökoğlu, "Ülkemizin her kritik aşamasında bazı sözde meslek örgütleri terör dili kullanarak terör savunuculuğu yapmaktadır. Bu örgütlerden biri de Türk Tabipler Birliği’dir. Milli konularda, milletimizin ve temsil ettiği hekimlerin yanında duruş sergileyemeyen Türk Tabipler Birliği (TTB), yaptığı açıklamayla terörle mücadeleyi savaş olarak nitelemiş ve bu mücadelenin hemen sona erdirilmesi çağrısında bulunmuştur. Sağlık-Sen olarak söz konusu açıklamayı şiddetle ve lanetle kınıyor; terör ve terör örgütlerini destekleyici bu açıklamadan dolayı cumhuriyet savcılarımızı göreve çağırıyoruz. Savaş ile terörle mücadeleyi bilemeyecek cehaletteki kişilerin, başkalarına akıl vermek hadleri değildir. Devletler arasındaki silahlı mücadeleye savaş, terör unsurlarını yok etmeye yönelik yapılana ise terörle mücadele denir. Terör örgütlerine karşı yapılan operasyona savaş demek, iyi niyetten uzak bir yaklaşımdır. Tabipler Birliği söz konusu açıklamasıyla, Türk Ceza Kanunu’nun 215. Maddesindeki ‘Suçu ve suçluyu övme’, 216. Maddesinin birinci fıkrasındaki ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve 302. Maddedeki ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçlarını işlemiştir" dedi.

"İsminin başında Türk olan Tabipler Birliği, yaptığı açıklamayla savaşı bir halk sağlığı sorunu olarak gördüğünü, savaşın hemen sona ermesi gerektiğini ifade etmiştir" diyen Lökoğlu, Türk Tabipler Birliği'nin kapatılması çağrısında bulunduğu açıklamasını şöyle tamaladı:

"Bu ülkenin bir halk sağlığı sorunu varsa o da Türk Tabipler Birliği’dir. İsminin başında Türk olan bu örgüt ne yazık ki, terör örgütlerinin savunuculuğunu yapmakta, teröristlerin yaşama hakkını savunmaktadır. Bu örgüte tavsiyemiz, ilgili makamlara da çağrımız; tabipler birliğinin ismindeki Türk ifadesinin çıkarılmasıdır. Tabipler Birliğinin temsilcisi olduğunu iddia ettiği hekim camiasıyla hiçbir ortak yanı bulunmamaktadır. Hatta terörle mücadelede ülkesinin çıkarlarını savunmayan, milletinin yanında olmayan, doktor arkadaşlarımızın görüşlerinin ve düşüncelerinin aksine, terör diliyle konuşarak teröre hizmet eden bu örgüt, derhal kapatılmalıdır." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KİMSEYE ETMEM ŞİKAYET 6 yıl önce

Vah vah vah vah ki ne vah
İşte malzeme bu. Pancar yemeği dahi çıkmaz bu malzemeden. Arkadaş sen doktor musun? Sosyolog veya psikolokmusun? Nesin? TTB doktorları temsil etmezmiş. Türkiye deki doktorların %81i bu birliğin üyesi ve Doktorları temsil etmiyor öyle mi? İyi peki kabul. Siz sendika okarak sağlık calısanlaının % kaçını temsil ediyorsunuz. %35- % 40 % 50
Ben yazayım %56
Siz bu oranla söz sahibisiniz ama doktorlar değil
İste ahvalimiz.

Avatar
ALPARSLAN 6 yıl önce

ZATEN SAĞLIK SEN BAŞINDA TÜRK İBARESİ YOKTUR.İKTİDARIN SENDİKASI AYNI ZAMANDA.TTB NİN BAŞINDAKİ TÜRK ÜN NE GÜNAHI VAR.NE MUTLU TÜRKÜM TABELALARINI ACABA NİÇİN KALDIRDILAR .ACABA SORMAK LAZIM.ALLAH ORDUMUZUN,MEHMET ÇİĞİMİZİN ŞPOLİSİMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.