Kılıçaslan: “Kira sözleşmesini yeniden düzenleyeceğiz”

Yıllardır Bayburt Vakfı ile Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği arasında sürtüşmelere neden olan binanın “kiraya verme yetkisi” dernek tarafından müzakereye açıldı.

Kılıçaslan: “Kira sözleşmesini yeniden düzenleyeceğiz”
Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tek madde için olağanüstü toplandı. Bahçelievler Çobançeşme Kültür Merkezi’nde gerçekleşen genel kurul toplantısının divan başkanlığına dernek eski başkanlarından Suat Müftüoğlu, katip üyeliklerine ise Murat Çelik ve Erol Atasoy seçildi. 

Tek maddelik gündem konusu ise Fındıkzade’de bulunan ve Bayburt Vakfı tarafından kullanılan binanın kullanım hakları! Yıllardır Bayburt Vakfı ile Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği arasında sürtüşmelere neden olan binanın “kiraya verme yetkisi” dernek tarafından müzakereye açıldı.

Kılıçaslan: “Kira sözleşmesini yeniden düzenlemek istiyoruz”

Kurul öncesi delegeleri bilgilendiren Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, Bayburt Vakfı ile ortaklaşa kullanılan binanın başka bir kuruma kiraya verilmesi konusunda mutabık kaldıklarını, kira gelirinin dernekle vakıf arasında 1997 yılında yapılan kira sözleşmesi çerçevesinde her iki kurumun haklarının mevcudiyetini koruyacak şekilde yeniden düzenlemek üzere yetki istediklerini söyledi.

Polattimur: “Vakfın, ‘bu gelirlerle burs vereceğiz’ gibi duygulu yaklaşımı dernek yönetimini etkilememeli! Bu bina derneğin öz malıdır… Ne Bayburt Belediyesi’nin ne de Bayburt Vakfının bir hakkı vardır.”

Dernek Eski Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur, buna benzer bir konununu 2008 yılında gündeme geldiğini, tüm anlaşmaların yapılmasına rağmen vakfın buna razı gelmediğini söyledi. 

Polattimur, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Gelmeme gerekçeleri sanırım o günlerde başka bir mekana kiraya çıkacak olmaları idi. Vakfı idare edenler nasıl vakfın çıkarlarını korumakla mükellef iseler bugünkü genel başkanımız ve yönetimi de derneğin menfaatlerini çıkarlarını gözetmek zorundalar. Vakfın, ‘bu gelirlerle burs vereceğiz’ gibi duygulu yaklaşımı dernek yönetimini etkilememeli. 

Bu bina derneğin öz malıdır. Ne Bayburt Belediyesi’nin ne de Bayburt Vakfı’nın bir hakkı vardır. 1963 yılında alınan bu arsa, o günkü ülke şartlarının sıkıntıları nedeniyle güvence altına alınmak kaydıyla Bayburt Belediyesi’nin üzerine yapılmış, arsanın kullanım hakkının derneğe ait olduğu tapu kayıtlarına konulmuştur.” 

Polattimur: “Aldığımız duyumlar iyiniyetlerinin olmadığını bizlere açıkça göstermektedir!”

“Bazı şeyler duyduk. Vakıf, bu binanın Belediye tarafından satılarak parasının vakfa verilmesi yönünde girişimlerde bulunmuş. Böyle bir girişime sözle dahi olsa teşebbüs etmek, iyi niyetlerinin olmadığını bizlere açıkça göstermektedir. 

Bizler yine de 1997 yılında yapılan sözleşmeye sadık kalarak vakfın kalan 33 yıl daha bu binanın 2/3’nü kullanma hakkına istinaden, elde edilecek kira gelirinin % 60’nın vakfa diğer kısmının ise derneğe ait olması şartıyla bu yetkinin mevcut yönetim kuruluna verilmesinin uygun olacağını düşünüyorum.”

Kurulda söz alan dernek üyeleri ise şöyle konuştu: 

 “Binanın derneğe ait olduğu apaçık bellidir. Vakıf bizim kiracımızdı, şimdi binayı boşaltıp çıkmıştır. Yani eski sözleşme ortadan kalkmıştır. Neden kira gelirinden pay veriyoruz?” Ahmet Özhan / Hürriyet Mahallesi Muhtarı

“Derneğin menfaatleri ne ise o mutlaka yapılacaktır. Tüm detaylar sözleşmede en iyi şekilde belirtilmelidir.” Necmettin Emirali / Aslandede Köyü Dernek Başkanı 

“Bu bina derneğin malıdır, yani tüm Bayburtluların hakkı var bu binada. Bu bina vakfa verilirse sadece vakfa üye kişilerin malı olması anlamına gelir.” Ali Erkul / Taşçılar Köyü Dernek Başkanı

“Derneğin gelecekte farklı yer sıkıntısı yaşamaması için sözleşmeye derneğin dışında başka kurumların isimlerinin yazılmaması doğru olacaktır.” Suat Çelik / Dernek Eski Yönetim Kurulu Üyesi 

“Derneğin gelecekte sıkıntı yaşamaması için hukuki yönden ne gerekiyorsa yapılmalıdır.” Hikmet Emirali / Esenler Şube Başkanı 

“Keşke bu toplantıya vakıftan birileri katılıp, neden bir çok ortamda bu binanın derneğin değilde vakfın olduğunu söylediklerini bizlerle paylaşsalardı. Biz de öğrenir ona göre karar alırdık.” Ahmet Tekel / Dernek eski Genel Başkan Yardımcısı 

Dernek yönetimi, kuruldan yetki aldı

Divan Başkanı yapılan konuşmalar sonucu yönetim kuruluna dernek binasının kiraya verilmesi durumunda yapılacak sözleşmeye, sadece Bayburt Kültür ve Yardım Derneği’nin taraf olarak yazılması şartı ile yetki verilmesini oylamaya sundu ve teklif oy birliği ile kabul edildi.

Yine; 1997 yılında Bayburt Vakfı ile yapılan sözleşme nedeniyle 33 yıl daha dernek binasının kira gelirlerinden pay alması hususunun devamı ve mevcut yapılan kira sözleşmesinin gelirinin derneğe %25’den az olmamak kaydıyla alınması, kira sözleşmesinin feshi ve bitmesi durumunda binanın başka kişi ve kurumlara kiraya verilmesi durumunda yeniden genel kuruldan o günkü yönetimin yetki alarak yeni sözleşmede dernek ve vakfın durumlarını değerlendirmesi yönünde yetki verilmesi oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Kılıçaslan: “Verdiğiniz yetkiyi derneğin çıkarları ne ise onu korumak adına kullanacağız”

Kurulun sonunda yeniden söz alan Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, istişare sonucu kurulun yönetime verdiği yetkiyi derneğin çıkarları ne ise onu korumak adına en iyi şekilde kullanacaklarını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu öğrenci 10 yıl önce

maşaAllah büyüklerimiz çalışıyor didiniyor zamanında hayırseverlerimizin yaptığı türkiyede ekmeğin zor bulunduğu dönemlerde hizmete açtığı yer bugün bayburtlu çok bilenlerimizin ego yarıştırdığı mekan haline geldi ne kadarda düşünceli iyi niyetli insanlarsınız sizler.sayın vakıf o burs diye verdiğiniz 50 lira ile akbil bile dolmuyor 5 paket sigara parası ediyor kaldı ki onuda kimlere verdiğiniz ortada.Sayın dernek yönetimi o bina bayburttan göç edip istanbulda işini rayına koymak için derneğe girenler bar oynasın maç yapmasına kaynak olsun diyede yapılmadı bayburttan çıkıp istanbulla eğitim almaya giden ihtiyaç sahibi öğrenciler kalsın diye yapıldı.ALLAH(c.c.) gözü doymayan çıkar menfaat ego sahibi insanların hepsini ıslah etsin.Birisi egosu için boş bırakır diğeri iyi niyet gözeterek bayburt kültürünü yaşatacakmış bırakın bu işleri geçin...

Avatar
Bayburt Kalesi 10 yıl önce

Birbirinizle döğüşün ki bu binada elimizden çıksın, o kafayla da Türkiye deki derneklere ÖRNEK olacaksınız.....Varlığını Derneğiyle, Vakfıyla paylaşamıyan zengin bir hemşehri topluluğu varsa , O BAYBURTLULARDIR ....CEMEAATLARA yardım ederler ,içinde Bayburtlu var mı haberleri yoktur, gider yem olurlar , cenneti garantiye alacaklar...Türkiyede ben tek VAKIF TANIRIM dindarı, dindar olmayanı, ateisti ,liberali, koministi, milliyetçisi ,cemeatçısı hepsi, memleketi için ölür ÇAYKARA- DERNEK PAZARI EĞİTİM VAKFI'dır.....Bakında onlardan bir şeyler öğrenin.....Tabi ki dernekleri partilerin peşinde kullanmakta fırsat kalırsa...........Çözümlerede sıra gelecek.....SATIN BEYLER SATIN, ANKARA DERNEĞİDE KENDİ MALIMIZ , BECERİN ORAYI DA SATIN yazıklar olsun.......

Avatar
BAYBURT DERNEKLER PLATFORMU 8 yıl önce

bayburt vakfı,sn Kılıçaslan ve polattimür selamalar sunarak,hepinize ışık ve yol gösterecek dileği ile,ne yapılmalı noktasında,istanbuldaki bütün Bayburt dernekleri
bir çatı altında toplanmalı"yanı FEDERASYON OLMALI"eğer makul görürse onayla-
nırsa,gerçekten büyük katma değer olur,en önemlisi"BAYBURT VE BAYBURT,LU-
LAR KAZANIR"iyi düşünün,en derin saygılar ile.Bayburt s.t.k Türkey
NOT:G.HANE BÖYLE YAPTI,SAYGILAR.!!!