‘Kılıçaslan’ güven tazeledi

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği 36. Genel kurulunu yaptı.

‘Kılıçaslan’ güven tazeledi
Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği 36. Genel kurulunu yaptı. İki adayın yarıştığı kongrede mevcut başkan Faruk Kılıçaslan yeniden başkanlığa seçildi.

Türkiye’nin ilk hemşehri derneği olan ve rahmetli eğitimci Mahmut Kemal Yanbey başkanlığında 62 üye ile 1947 yılında kurulan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'nde 36. Genel kurul heyecanı yaşandı. Geçmiş yıllarda derneğin başkanlığında da bulunmuş olan Mustafa Haşlak’ın divan başkanlığında gerçekleştirilen kongrede iki liste yarıştı.

Mevcut Başkan Faruk Kılıçaslan’ın 182 oy alarak yeniden başkanlığa seçildiği kongrede rakibi Sami Hacıarifoğlu ise 162 oy aldı. 

2 yılda bir yapılan kongrede yeniden başkanlığa seçilen Faruk Kılıçaslan, kongreye katılım gösteren herkese teşekkür ederek, Bayburt'a ve Bayburtlu'ya hizmet yolunda görev alan arkadaşlarına başarılar diledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözlemci 1 6 yıl önce

Genel kuruldan gözlemler.
1) Öncelikle solunu dolduran ve nezih bir ortam oluşturan Bayburtlular mükemmeldi. Tebrikler.
2) Mevcut yönetimin geçmiş dönem dernek Başkanlar arasında iletişim kopukluğu var ve olumlu bir şekilde çözüme kavuşturulmalı. (her ne kadar yok dense de var)
3) Divan başkanı kesinlikle taraftı, Önemli konularda ki oylama şekli kabul edenler etmeyenler kabul edilmiştir yaklaşımı hiç yakışmadı. Kafalarda soru işareti bıraktı. Yönetim kurulu olsam ben şahsen kesinlikle açık açık oylanmak isterdim.

Avatar
Gözlemci3 6 yıl önce

7) Köy dernekleri ve Genel Merkez arasında iletişim sorunu var.
8) Dernek yönetiminin iliklerine kadar siyaset işlemiş. Dernekçiliğin siyaseti olmaz.
9) Ufak tefek aksaklıklar olmasına rağmen seçim adil olarak yapılmıştır.

Avatar
BİR DOST 6 yıl önce

BAYBURT DERNEĞİ KAFASINA GÖRE BEN YAPTI OLDU ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYOR VE AŞIRI SİYASİ KARDEŞİM SENİN GÖREVİN BAYBURT DERNEĞİNİN SİYASİ PARTİ AYRIMI YAPMADAN BÜTÜN BAYBURTLULARIN SORUNLARINI ÇÖZMEK BÜTÜN BAYBURTLULARA EŞİT MESAFEDE OLMAKTIR AMA SANKİ BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE BAYBURTLULAR BÖLÜNSÜN GİBİ BİR ANLAYI SERGİLENİYOR SİYASETE OYNADIĞI DA ORTAYA ÇIKMAKTA SİYASETE OYNA KİMSE SANA OYNAMA DEMEZ AMA BAYBURTLULARI BİRLEŞTİR BÖLME RESMEN BAYBURTLULAR BÖLÜNÜYOR BUNCA SENELİK DERNEKÇİLİK YAPAR BAYBURTLULAR HALA FEDERASYON KURAMAMIŞLAR BU KAFAYLA GİDİLİRSE DE ATOMLARA KADAR AYRILIRLAR TÜRKİYENİN DİĞER ŞEHİRLERİ NASIL DAHA BÜYÜRÜZ GİBİ BİR DÜŞÜNCEYLE ÇALIŞIRKEN BİZİM BAYBURTLULAR ZATEN AZ OLAN GÜCÜMÜZÜ İYİCE BÖLÜYORLAR BÖYLE APTALCA BİR İŞ OLMAZ KARDEŞİM BAYBURTLULARA ZARAR VERENLER O KOLTUKLARDA OTURAMASINLAR BÖYLE DE BİR MADDE EKLEYİN DERNEK TÜZÜĞÜNE ŞİMDİ NE OLDU İYİ Mİ OLDU HERKESİN DÜŞÜNMESİ GEREKEN ŞEYLER VARDIR BAYBURTLULAR BİRBİRLERİNDEN NEFRET ETMEYE BAŞLADILAR ESKİDEN BUNLAR YOKTU

Avatar
BAYBURT 6 yıl önce

HİÇ BİR BAYBURTLUNUN İŞİNİ YAPMAYAN HERİF YİNE BAŞKAN OLMUŞ BAYBURTLULAR NEYE OY VERİYOR BU ZAMANA KADAR ANLAMADIM SANKİ KENDİSİNE FAYDA GETİRMEYECEK OLANA BİLİNÇLİ OY VERİYOR BU NASIL BİR MANTIK GERÇEKTEN ÇOK TUHAF

Avatar
Gözlemci 2 6 yıl önce

4) Faruk başkanın konuşması etkiliydi, Başkan adayı Sami Hacıarifoğlu acemi ve heyecanlıydı.
5) Mevcut yönetim kazandı diye sevinmesin, Sami Hacı Arifoğlu kaybetti diye üzülmesin.
6) Mevcut yönetim delege yapısını kendisinin oluşturmuş olmasına rağmen az farkla kazanması faaliyetlerin tabana yayılmayacağı anlamına gelir, bunun için nerde yanlış yaptıklarını düşünmeleri gerekir. Konuşmalarının sonuçlarının nereye varacağını düşünmeden çok uç söylemleri olan yöneticiler var bir an önce kendilerini düzeltmelidirler.

Avatar
bayburtlu 6 yıl önce

bence bu seçimi kazandı zanneden ler kaybetmiştir öyle insanlara tepeden bakarak dernekçilik olmaz Faruk bey sizler bazı hesaplar peşindesiniz, Bayburt esnafını hor görerek pahalıcı diyerek bir yerlere gelmeniz mümkün degil .

Avatar
Bayburtlu 6 yıl önce

Bu zamana kadar dernek başkanı olarak bayburt için ne yapmış ? Bunu kendisine bir soralım.Ortada farklı hesaplar dönüyor vesselam başka birşey yok