Kaynarca’da çok kapsamlı dernek binası

İstanbul’daki Bayburt dernek binalarına bir yenisi daha eklendi.

Kaynarca’da çok kapsamlı dernek binası
Bayburt Postası - İstanbul’un Pendik İlçesi Kaynarca Mahallesi’nde Marmara Bölgesi Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nce inşa edilen bina yaz boyunca bir çok etkinliğin aranan adresi oldu.

Temeli 2006 yılında atılan ve 2014 yılında kaba inşaatı tamamlanan bina 2017 yılında geçici olarak faaliyet vermeye başlamıştı.

Zemin kat ve birinci katın düğün ve benzeri organizasyonlara kiraya verildiği binanın girişi ise dükkan olarak kiraya verildi. Binanın üst katında yönetim birimi ve çok amaçlı toplantı salonu yer alıyor.

Bazı köy derneklerini de bünyesinde barındıran Marmara Bölgesi Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği binasının cephesi ise Bayburt’un tarihi simgesi saat kule fotoğrafıyla süslenmiş.

Yaz boyunca gurbetteki Bayburtluların düğünlerine evsahipliği yapan dernek binası, düğün salonlarına oranla çok cüzi bir miktarla vatandaşa kiralanıyor.

İstanbul’da son 20 yılda Bayburtlular’ın nüfus olarak yoğunlaştığı yerlerin başında gelen Kaynarca’da inşa edilen bina Bayburtlular’ın yanı sıra tüm Kaynarca sakinlerinin hizmetine sunuluyor.



Başkan Birgül: “Amacımız Bayburtlu'ya, Bayburt kültürüne hizmet"

Marmara Bölgesi Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Kemal Birgül, gazetemize yaptığı açıklamada dernek çalışmalarından bahsetti.

Dernek binasını tam faal olarak 2018 yılı yaz ayında kullanmaya başladıklarını belirten ve bugüne kadar yapılan etkinliklerden bahseden Ali Kemal Birgül, “21 Şubat Bayburt’un kurtuluşunda sadece kadınlarımıza yönelik bir konferansımız oldu. Yaz ayında 8-14 yaş arası öğrencilerimize kurslar verildi. Kadın Kollarımız Ramazan ayı boyunca etkinlikler düzenledi” dedi.

Dernek binasının Kaynarca’da önemli bir eksikliği giderdiğini söyleyen Birgül, “Kaynarca’da yaşayan tüm vatandaşlarımız istedikleri taktirde düğünlerini derneğimiz binasında yapabiliyorlar. Dernek binamızın ilk iki katı bu tür büyük organizasyonları kaldıracak düzeyde tertip edildi” diye konuştu.

Aşağı Kırzı, Çatıksu, Çiğdemtepe, Çiçekli, Hacıoğlu, Maden, Ozansu, Sığırcık ve Yelpınar köy derneklerine ait ofislerin de yer aldığı dernek binasında önümüzdeki günlerde kültürel faaliyetlere ağrılık vereceklerini bildiren Birgül, kız ve erkek halk oyunları ekipleri kuracaklarını, Bayburt kültürüne yönelik eğitici faaliyetler başlatacaklarına değindi.

Birgün dernek bünyesinde gerçekeleşen faaliyetlerde emeği olan kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ve yönetimlerine de ayrıca teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre ekol 6 yıl önce

Ankara gölbaşındaki derneğe gitmiştm çok acil telefon açmam gerekiyordu bi bayburtlu olarak dernek başkanından rica etmiştim telefonunu kullanmam için oda sağolsun bura postane değil demişti.. inşAllah bu dernek gölbaşındaki dernek gibi değildir

Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

Bayburt a faydası ne olacak. Nüfusu geri getirecek mi? Sorarsan YOK

Avatar
Turan Ersoy 5 yıl önce

Bayburt a ne faydası olmasını istiyorsun gurbetteki BAYBURT Lara faydası olacaktır
Cenaze evine yıgılana kadar derneklerde ağırlarsın misafirini...

Avatar
Pendikli bayburtlu 5 yıl önce

Pendikte bayburtlularin bir belediye baskani secme imkaniniz var ve önümüzü acar hangi partiden olursa olsun birlesip desteklemeniz yeter...

Avatar
İlyas erbenzer g antep oğuzeli haci ilyas 05077689801 4 yıl önce

Sayın bayburtlu kardeşlerim istanbul kaynarcada kurban kesimiyapmıştık bayburtlu lar derneği başkanı bildiğimiz selahattin abi vardı tlf kaybettik bilen varsa numarasını rica etsem atarmısınız