"Kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır"

Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Fikret Özbey, Ankara'da yaşanan terör saldırısına ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

"Kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır"
Bayburt Postası - Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Fikret Özbey, Ankara'da yaşanan terör saldırısına ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

Hain saldırının milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısı olduğunu söyleyen Özbey, "Bu saldırı, birlikte yaşama irademize, dayanışma kültürümüze, hep birlikte oluşturduğumuz kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır" dedi.

"Memur-Sen olarak, Türkiye’nin bütünlüğüne sahip çıkmaya, milletin ve iradesinin yanında yer almaya, birlikte yaşama kültürümüzün ve kardeşlik iklimimizin zeminini güçlendirmeye" devam edeceğiz diyen Özbey, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’yi içe hapsetme tezgahının yeni bir versiyonudur"

"12 Mart Pazar günü akşam saatlerinde Ankara/ Kızılay’daki terör saldırısını şiddetle kınıyor, gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Yüce ALLAH’tan, menfur saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve metanet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bu saldırının failleri, insanlıktan çıkmış ve insanlıktan nasipsizdir. Bu vicdan yoksunu katiller,  eylemleriyle doğrudan insanı, insan onurunu ve insanlığı hedef alıyorlar. Bu cani saldırı, Türkiye’ye, Türkiye’nin bütünlüğüne, huzur ve güvenliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu hunharca saldırı, milli iradeyi akamete uğratma hayali kuranların, milli birliği bozmaya kalkışanların saldırısıdır. Bu saldırı, birlikte yaşama irademize, dayanışma kültürümüze, hep birlikte oluşturduğumuz kardeşlik iklimine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı, demokrasimizin gelişmesini, demokratik standartlarımızın yükselmesini, sivil siyaset alanının genişlemesini engellemeye çalışanların kirli işbirliği hamlesidir. Bu saldırı, hukukun üstünlüğünden, hakların zenginleşmesinden, güvenlik-özgürlük dengesinin özgürlük lehine şekillenmesinden rahatsızlığın dışa vurumudur. İnsani bütün değerleri hiçe sayan terör saldırısı; yönetimi ve hükümeti zaafa uğratmaya, bütün siyasi partileri etkisiz kılmaya ve sivil siyaset alanını daraltmaya yönelik kalleşçe bir eylemdir. Bu saldırı, küresel krizlere, bölgesel gerilimlere rağmen ekonomik büyümesini sürdüren, sosyal kalkınmasını devam ettiren Türkiye’yi içe hapsetme tezgahının yeni bir versiyonudur. Bu saldırı, küresel emperyalizm karşısında diz çökmeyen, bölgesinin sorunlarına sırt dönmeyen, insanlık için yeni umut kapıları üreten Türkiye’nin geleceğine yönelik bir saldırıdır."

"Sorumluluk almaya devam edeceğiz"
 
"Büyük Memur-Sen ailesi olarak; insan onurunu korumaya, Türkiye’nin bütünlüğüne sahip çıkmaya, milletin ve iradesinin yanında yer almaya, birlikte yaşama kültürümüzün ve kardeşlik iklimimizin zeminini güçlendirmeye, sivil siyasetin etki alanını daha da genişletmeye, hukukun üstünlüğünün hakim olduğu siyasal düzen içerisinde demokratik standartları yükseltmeye, Türkiye’nin aydınlık gelecek yolculuğuna katkı sunmaya ve milletimizin huzur, refah ve barış içerisinde yaşamasında sorumluluk almaya devam edeceğiz." 

"Saldırılar terör örgütlerinin son çırpınışları" 

"Terörün, terör örgütlerinin ve bu eylemlerin azmettiricilerinin, Yeniden Büyük Türkiye yolcululuğumuzu engellemesine, Türkiye’nin yönünü ve yolunu değiştirmesine izin vermeyeceğiz. Son dönemde yoğunlaştırılmak istenen terör saldırılarını da terör örgütlerinin son çırpınışları ve yok oluş feryatları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, terörü günlük hayatın parçası haline getirme çabalarına karşı, milletimizin tek yürek halinde terörü ve terör örgütlerini yeneceğine, bitireceğine olan inancımız tamdır. Milletimiz, devletle işbirliği içerisinde terörle mücadeleyi, özgürlük-güvenlik dengesini koruyarak kararlı bir şekilde sürdürecektir. Bu mücadelede, milletimiz, siyasi partiler, devlet kurumları ile sivil toplum örgütleri teröre ve terör gruplarına karşı ortak akılla ve güçlü bir iradeyle birlikte hareket etmelidir, edecektir. Bu inançla, Ankara/Kızılay’daki terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.