İstanbul, “Bayburt buluşmasına“ hazırlanıyor

Bahçelievler’de özel bir restorantta gerçekleşen istişare toplantısına İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve İstanbul Milletvekili Osman Poyraz’da katıldı... İşte detaylar...

İstanbul, “Bayburt buluşmasına“ hazırlanıyor
Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'nin organizasyonu ile her yıl Şubat ayında düzenlenen İstanbul buluşmasının öncesinde İstanbul’da faaliyet gösteren tüm dernek ve STK temsilcileri bir araya geldi. Bahçelievler’de özel bir restorantta gerçekleşen istişare toplantısına İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve İstanbul Milletvekili Osman Poyraz’da katıldı.

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılı anısına, 28 Şubat 2015 cumartesi akşamı Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenecek gecenin detayları, afiş ve davetiyelerinin dağıtımının yapıldığı toplantının gündem konusu ise Bayburt’un yeni nüfusu oldu.



Kılıçaslan: “2. Vekilimize hoş geldin diyoruz”

Bir anlamda “ikametgah taşıma” projesinin başarısının da kutlandığı toplantıda, selamlama konuşması yapan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, toplantıya İstanbul Milletvekili Osman Poyraz ile katılan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’e, “sayın Vekilim, galiba bizleri yeniden ikinci vekile ısındırıyorsun” diyerek, katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

İkamet taşıma projesinin, aynı şevk ve inançla devam etmesi gerektiğini söyleyen Kılıçaslan, emeği geçen tüm derneklere özel olarak teşekkür etti. YSK’nın yapacağı açıklamayı merakla beklediklerinin de altını çizen Kılıçaslan, “2. Vekilimize şimdiden hoş geldin diyoruz” dedi.



Özbek: “Haksızlığın giderilecek olmasının mutluluğunu yaşıyorum”

“Tek vekil olmanın ne demek olduğunu, tek vekilliğin ne denli zor olduğunu bir tek ben bilirim” diyerek, sözlerine salondakileri gülümseterek başlayan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, “tek vekil ile temsil hakkı zaten Bayburt’a karşı yapılmış bir haksızlıktı, şimdi bu haksızlığın giderilecek olmasının mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Özbek, ikametgah taşıma projesinin detaylarına da yer verdiği konuşmasında, yeni nüfusun Bayburt’a sağlayacağı yararlara değindi. Özbek, sözlerini kampanyaya duyarsız kalmayarak ikametgahının Bayburt’a taşıyan Bayburtlulara teşekkür ederek bitirdi.



Poyraz: “Ben de Bayburtluyum”

Günün sürpriz misafirlerinden olan Sivaslı İstanbul Milletvekili Osman Poyraz ise Bayburtluluğuna vurgu yaptı ve ‘nasıl Bayburtlu olduğunu’ açıkladı:

“Türkiye’de bir Bayburt değil, çok Bayburt var. O nedenle ben de bir Bayburtluyum. Neresinden diye sorarsanız, Bayburt’un çevresindenim.  Aranızda olmaktan büyük mutluluk duydum. Gecenizde başarılar diliyorum.”



Şahin: “Her zaman hemşerilerimin yanındayım”

Salona alkışlarla giren İstanbul Valisi Vasip Şahin ise konuşmasında Bayburt’un “memleketçilik” duygusuna vurgu yaparak, “bu duygu hemen hemen her yörede vardır ama sanırım bizim ki hepsinden biraz önde” dedi.

İstanbul’un yönetiminin yoğunluğuna vurgu yapan Vali Şahin, tüm bu yoğunluğa rağmen Bayburtlu hemşerilerine zaman ayırmak için azami çaba sarfettiğini söyledi. Vali Şahin, kısa konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“28 Şubat gecesi, inşallah yine beraber olacağız. Her sorunda, her problemde olduğu gibi her güzel günde de hemşerilerimin yanındayım, hizmetindeyim.”

Toplantıda Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek’e sanatçı Ali Aslanhan’ın imzasını taşıyan birer tablo hediye etti. Vali Şahin ise kendisine hediye edilen çalışmayı, misafir milletvekili Osman Poyraz’a hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburt,lular 9 yıl önce

değerli istanbuldaki Bayburtlu hemşehrilerimiz,selamalr sunarak,istanbul b.şehir belediyesinin yapmış olduğu"minyatur parkta,bütün şehirlerin kalesi var,devasa olan
Bayburt kalesi yok,bu itibarla sizlere büyük görev düşüyor,o parkta Bayburt kalesini
görmek istiyoruz,sağlıcakla.