Güvenlik-İş: “Referandumda 'evet' diyoruz”

Bayburt Güvenlik-İş Sendikası, AK Parti Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu Bayburt Öğretmenevi’nde bir araya geldi.

Güvenlik-İş: “Referandumda 'evet' diyoruz”
Bayburt Postası - Bayburt Güvenlik-İş Sendikası, AK Parti Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu Bayburt Öğretmenevi’nde bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal’ın da katıldığı görüşmede konuşan Güvenlik İş Sendikası Bayburt Temsilcisi Ali Sayıner, “15 Temmuz sonrasında olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin emrindeyiz. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandumda da ‘evet’ deme kararı aldık” dedi.

Sayıner, sendikanın taleplerini de dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:

"Sendikamız 200’ü aşkın özel güvenlik görevlisi üyesiyle Bayburt’taki en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biridir. Üyelerimizin daha iyi çalışma koşulları, yaşanabilir ücret ve sosyal haklar, iş güvencesi ve güvenceli bir iş için, çalışma hayatımız ve geleceğimizle ilgili söz sahibi olabilmek için, ulusal gelirden ve ulusal gelir artışından hakça pay almak için, ücretimizin zamanında ödenmesi için, işyerinde demokrasi için, sağlık ve güvenliğimiz için, işverenlerin insafına göre çalışmamak için, insanca çalışmak, insanca yaşamak için var gücümüzle çalışmaktayız. Bayburt’ta ağırlık verdiğimiz toplu sözleşmelere en son Bayburt Üniversitesi’ni ekleyerek devam etmekteyiz. 

Bilindiği üzere 11 Eylül 2014'de yürürlüğe giren 6552 sayılı yasa ile Kamuda çalışan işlilere sendikalara üye olma hakkı hükümetimiz tarafından tanındı ve bu yasa ile kamuda çalışan taşeron işçilere önemli avantajlar sağlandı. Yasa kapsamında kıdem tazminatı, sosyal yardım hakları ve çeşitli teşvik primleri gibi birçok avantajlar sendikalara üye olan isçilerin maaşlarında en az 250-300 TL arasında artış, çalıştıkları süre kadar kıdem tazminatı alma hakkına kavuştu.”


Ali Sayıner, Kavcıoğlu ve Kobal’a sendika olarak taleplerini içeren bir rapor sundu.

Kavcıoğlu, rapor incelendikten sonra gerekenin  yapılacağın sözünü verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.