Demirözü dernekleri İstanbul’da buluştu

Bayburt Demirözü Dernekler Birliği kaynaşma yemeğinde STK temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya geldi.

Demirözü dernekleri İstanbul’da buluştu
Bayburt Postası - Bayburt Demirözü Dernekler Birliği kaynaşma yemeğinde STK temsilcileri ve işadamlarıyla bir araya geldi. Selhan Burak’ın sunumuyla gerçekleşen programda sanatçı Nigar Ekinci sahne aldı. Programda Demirözü Dernekler Birliği’ne mülk alınması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Gaziosmanpaşa Gopark Tesisleri’nde gerçekleşen programa; Demirözü  Belediye Başkanı Selami Ersen, Gökçedere Belediye Başkanı Necmettin Bakır, Bayburt Vakfı Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, Bayburt Vakfı Başkanı Şahap Kavcıoğlu, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği  Eski Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur, Demirözü AK Parti İlçe Başkanı Çağlar Seyrek, belde ve köy dernek başkanları, işadamları ve davetliler katıldı.





Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir selamlama konuşması yapan Demirözü Dernekler Birliği Başkanı Selami Hacıarifoğlu, programa katkı sunan ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Bayburt Vakfı Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun programı düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür ettiği kısa konuşmanın ardından söz alan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan ise, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında,  “Her daim birbirimizin yüzüne bakacak sıcaklığı ön planda tutarak sivil toplum kuruluşlarımızın devamını sağlamak durumundayız” dedi.

Programda bir konuşma yapan SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz ise son zamanlarda sıkça dile getirdiği Bayburt’taki çarpık yapılaşmaya değindi.

Konuşmasında göç sorununa da değinen Yavuz, şunları söyledi: 

“İstanbul’da Bayburtlular olarak her köyümüzün derneği var. Sonuç olarak bir araya gelince bazı sorunları da konuşmamız gerekiyor. Gün geçtikçe İstanbul'da artan Bayburt'ta azalan nüfusumuza baktığımızda iğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batırmamız gerekiyor. Bayburt'ta çok üzücü bir manzara var gençlerimizin tamamı neredeyse İstanbul'a gelmek istiyor. Ben şahsen bundan otuz sene sonrasını düşünmek bile istemiyorum. Devletin tüm hizmetleri köylerimize götürmesine rağmen, Bayburt'ta yaşayanların refah seviyesi üst düzeyde olmasına rağmen gençlerimizin İstanbul'da gökyüzünün görünmediği sokaklarda günde on beş saat çalışanlara gıpta etmesini ben anlayabilmiş değilim. Problemin biri de Bayburt'un gelişememesi ve Bayburt’un tarihsel kimliğinden kopartılmış olmasıdır ve maalesef bunu biz yaptık. Öncelikle rezil binalardan Bayburt’u kurtarmak gerekiyor. Bayburt’un göbeğine yapılan Belediye binası ve Polis Evi binası gayrimeşru binalardır.”



Konuşmaların ardından Bayburtlu Sanatçı Nigar Ekinci sahne aldı. Sanatçı Nigar Ekinci’nin söylediği türkülerle devam eden gecede dernek yararına yardım toplandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.