Bilgi yarışmasında kaynaştılar

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Gençlik Kolları tarafından organize edilen ve bu yıl 9.su düzenlenen bilgi yarışmasına İstanbul'da faaliyet gösteren 25 köy derneği katıldı.

Bilgi yarışmasında kaynaştılar
Bayburt Postası - Hafta sonu Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinlik onlarca Bayburtlu miniğin kaynaşmasına vesile oldu. Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Gençlik Kolları tarafından organize edilen ve bu yıl 9.su düzenlenen bilgi yarışmasına İstanbul'da faaliyet gösteren 25 köy derneği katıldı. 

İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 3'er kişilik takımlarla yarışmaya katılan dernekler, özellikle Bayburt içerikli genel kültür sorularından tam puan aldı.

Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Uyar, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan ve Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Erkul'un kısa açılış konuşmaları ile başlayan yarışma, şenlik havasında geçti.



Kılıçaslan: "Bilgi çağında yaşıyoruz, gençlerin enerjisine ihtiyacımız var.."

Konuşmasında özellikle yeni kuşağın birbiri ile kaynaşmasına vurgu yapan Kılıçasalan, şunları söyledi: 

"Bir çoğu henüz Bayburt'a gitmemiş olan bu çocuklarımız, ailelerinin anlattığı kadar bildikleri Bayburt'u, daha da ileriye götürüp benimseyecek, bilecek ve daha ilgili olacaklar. Bugün burada kendi topraklarından, kendi şehirlerinden onlarca yeni arkadaş edindiler. Bilgi çağında yaşıyoruz. Çocuklarımız birazdan bilgilerini yarıştıracaklar ama hepsi bizim gözümüzde ve gönlümüzde birinciler zaten. Bu organizasyonu, diğer organizasyonlarımızdan daha çok önemsiyoruz.

Hatta bu buluşmayı biraz daha ileriye götürmek, daha da büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle her yıl katılımı çoğaltmak için çaba harcıyoruz. Tüm derneklerimizin geniş katılımla yarışmaya dahil olması en büyük arzumuz. Bu bir hizmet ve aynı zamanda da geleceğe hazırlık. Geleceğe hazırlanırken, bilgileri ve enerjileri ile çocuklarımız ve de gençlerimiz, olmazsa olmazlarımız arasındadır. Organizasyonu hazırlayan gençlik kolları teşkilatımıza, Birikim Dershanesi'ne, yönetimimize, katılımcı derneklere ve değerli yönetimlerine, konuklarımıza, pazar günlerini bu etkinliğe ayıran ve ilgi gösteren ailelere ve de hemşerilerime çok teşekkür ediyorum."


25 derneğin katılım sağladığı bilgi yarışmasında, 20 soru sonunda 190 puanlı İğdir ve Petekkayalı gençler ilk 2 için, 180 puanlı Çiğdemtepe ve Kabaçayırlı gençler ise 3. ve 4. cülük için yeniden yarıştı.



Uzun ve çekişmeli geçen finalin ardından ilk 4 ekip şu köy derneklerinden oluştu:

1- İğdir Köyü
2- Petekkaya Köyü
3- Çiğdemtepe Köyü
4- Kabaçayır Köyü

"Köyümüzün isminin doğru yazılmasını istiyoruz!"

İğdir Köyü adına yarışan ve bilgi yarışmasını birincilikle tamamlayan Şeyma Turan, Doğan Kacır ve Betül Kacır yarışma sonunda mutluluklarını aileleri ile paylaştı. Heyecanlı olduklarını söyleyen gençlerin Bayburt Postası'ndan isteği ise ilginçti: 

"Köyümüzün ismini genelde yanlış yazıyorlar, hatta köye gittiğimizde gördük ki, köy girişinde yer alan tabelada da yanlış yazılmış, muhtara söyleyip düzelttirdik, rica etsek siz de haber yaparken doğru yazar mısınız?"

Derece alan öğrencilere bilgisayar ve tablet hediye edildi

Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi, madalya ve harici disk dağıtılırken, 1. takımın öğrencilerine 1'er dizüstü bilgisayar, 2. ve 3. takımın öğrencilerine ise 1'er tablet hediye edildi. 

Bilgi yarışmasına şu köy dernekleri katıldı:

Aksaçlı, Alapelit, Aşağıçımağıl, Aydıncık, Bayrampaşa, Çakırözü, Çatalçeşme, Çiğdemtepe, Danişment, Değirmencik, Elmalı, Erikdibi, Helva, İğdir, Kabaçayır, Kalecik, Karayaşmak, Kavacık, Masat, Petekkaya, Pınarcık, Pınarlı, Sırakayalar, Tomlacık Köyü ve Şairzihni Derneği.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.