BAYDER'de 'mahalli mahkeme' kuruldu

Bayburt’ta kültür sohbetlerinin adresi Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği’nin (BAYDER) her hafta gerçekleştirdiği Kültür Sohbetleri devam ediyor.

BAYDER'de 'mahalli mahkeme' kuruldu
Bayburt Postası - Bayburt’ta kültür sohbetlerinin adresi Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği’nin (BAYDER) her hafta gerçekleştirdiği Kültür Sohbetleri devam ediyor.

Kültür adına her türlü etkinliğin var olduğu programda bu hafta BAYDER Başkan Yardımcısı Mutlu Adak tarafından “Bayburt’un Kültür Varlığı” üzerine kısa bir sunum ile programa başlandı. Adak, Bayburt’un kültürel değerlerini ana başlıklar halinde anlatarak; unutmayan unutturmayan ve kültürünü yaşayan bir nesil için bu tür etkinliklerin gerekliliğine değindi.

Kartol közlemesi ve çay ikramıyla koro olarak Bayburt türkülerinin de söylendiği programda unutulmaya yüz tutmuş mahalli mahkeme geleneğine de yer verildi. Bu geleneğin “gelenekten geleceğe” aktarılması adına BAYDER Başkanı Fatih Dündar, bu meclislerin sevgi saygı üzerine kurulu olduğuna değinerek, dernek üyesi Veysel Gider hakkında davacı oldu ve “mahkeme” kurulmasını talep etti. Doğaçlama olarak görülen dava, renkli ve sıcak görüntülere sahne oldu.

Unutulmaya yüz tutmuş mahkeme geleneğinin yeniden gün yüzüne çıkaran kültür sohbetleri verilen cezanın ikram edilmesiyle sona erdi.

Öte yandan kültür sohbetlerine her geçen gün ilginin arttığını söyleyen BAYDER Başkanı Fatih Dündar, her hafta Cuma günü saat 19.00'da dernek merkezinde gerçekleşen etkinliğe Bayburt halkını davet etti. 

Anahtar Kelimeler:
BAYDERFatih Dündar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Savaş KARABULUT 8 yıl önce

Bunlar kültürümüzün dünden bugüne aktarılmasıdır. Zaman ve emek isteyen faaliyetlerdir.İyiki varsınız. Teşekkürler BAYDER