Bayburt'un girişimci kadınları ilk kez buluştu

Bayburtlu girişimci kadınlar bir araya geldi. 2002 yılında kurulan ve kadın girişimcilere yönelik yaptığı faaliyetlerle bir çok başarının oluşmasında öncülük eden Bayburtlu Kadınlar Dayanışma Derneği bir program düzenledi.

Bayburt'un girişimci kadınları ilk kez buluştu
Bayburt Postası - Bayburtlu girişimci kadınlar bir araya geldi. 2002 yılında kurulan ve kadın girişimcilere yönelik yaptığı faaliyetlerle bir çok başarının oluşmasında öncülük eden Bayburtlu Kadınlar Dayanışma Derneği bir program düzenledi.

Bayburt Konağı'nda gerçekleşen programda bir konuşma yapan  Bayburtlu Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Karabulut, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Derneğin, Bayburt'ta yaşayan kadınların beklentileri doğrultusunda çıtayı daha da yükselterek ekonomik ve sosyal yönelik çalışmalarını sürdüreceğini belirten Karabulut şunları söyledi:

"Bir ilki yaşıyoruz. Bayburt'ta girişimci, üreten, ailesine ve topluma faydalı olan siz değerli kadınlarımızla birlikte olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 2002 yılında kurulan Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aktif çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Bayburt'ta yaşayan kadınların beklentileri doğrultusunda çok yönlü faaliyet ve projelere destek olmaya heves edinen, onlara rehberlik, danışmanlık ve mesleki eğitim fırsatları sunan derneğimiz çıtayı daha da yükselterek ekonomik ve sosyal hayata daha iyi şekilde katılmaları için çalışmalar yürütecektir. Evde var olan kadınların iş hayatında da sosyal hayatta da var olmaları için çalışmalara devam edeceğiz.  Bunun ilk adımı olarak girişimci kadınlarımıza rehberlik etmek, yardımcı olmak temel misyonumuz olacaktır. Bu dilek ve temennilerimizle düzenlemiş olduğumuz bu akşamı bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyor, 2015 yılının sizlere sağlık, mutluk ve başarı getirmesini diliyorum." 
  
Programda daha sonra Bayburt Organize Sanayi Bölgesi Müdürü ve BEKDER Başkanı Mete Emir tarafından ildeki teşvik kapsamları hakkında bilgi verildi.

Bayburt'ta girşimci kadınları bir araya getiren organizasyonun ilk kez gerçekleştiğini belirterek, dernek yöneticilerine teşekkür eden Emir, KOSGEB ve KUDAKA'nın verdiği hibe desteklerinden bahsetti.

Sivil örgütlenmelerin kentlerin gelişmesinde önemli katkısı olduğunu söyleyen Emir, "Onun için dernekleşmek önemli. Kadınlar derneği kurulduğu yıldan beri takip ederim, çok ciddi işler yapıyorlar, inşallah bundan sonra da önemli işler yapacaklar. Bayburt ne tür destek mekanizmaları var, bunlardan kısaca bahsetmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi KOSGEP. Bayburt'ta KOSGEB İl Müdürlüğü kuruldu. Yani dolayısıyla yeni iş kurmak isteyen kadınlar 25 bin liraya kadar hibe alarak bunu yapabilirler. KUDAKA'nın mali destek programları var, hali hazırda iş yeri olan üretim yapan kadınlarımız da oradan yüzde 50 oranın da hibe desteği alarak var olan işyerlerini daha fazla geliştirebilirler" dedi.

Emir, konuşmasının ardından kadın girişimcilerin sorularını da cevapladı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KADINLAR DERNEĞİ @kocayusuf 9 yıl önce

Değerli hemşerim;
Kim olduğunu bilmiyoruz, farklı yüzler varda bizmi gizliyoruz. Varsa çıksınlar herkesden önce biz destekleriz söz veriyoruz.

Avatar
DAHA NE OLSUN 9 yıl önce

koca yusuf kimsin nesin bilmiyorum ama ortada bir gerçek var. Leyla hanım girirşimci kadınlarımıza değer vermiş onların arkasında durmuş. Bunun içinde gereken neyse onu yapmış ve onlara özel olduklarını hissettirmiş.....

Avatar
kocayusuf 9 yıl önce

Dikkat ederseniz böyle şeylerde hep aynı kişiler ön saylarda hep aynı aileler bayburdun balını yiyolar bunlara birilerinin dur deme zamanı gelmedimi yeter artık

Avatar
YANINDAYIZ HANIMLAR 9 yıl önce

SEN NEYİN FESATLIĞINI YAPIYORSUN KOCALMIŞ YUSUF

Avatar
YILDIZ KORKMAZ 9 yıl önce

GÜZEL MEMLEKETİMİZ ASİL HANIMLARI SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Avatar
Solmaz cebe 9 yıl önce

Adam doğruyu söylediği için mi bu kadar tepki.. Kesin yandaşları.. (yorumcular)

Avatar
Melike çalışkan 8 yıl önce

Bende bu konuyla ilgili çok dertliyim tam 1 yıldır dükkan arıyorum bir iş kurmak icin ama ne yazıkki 2000 tlden aşagı dükkan yok kadın girisimci olmak dediginiz kadar kolay olmuyor malesef biri bizi bilgilendirsin hadi bekliyorum nerde bu toplantılar nerde bu insanlar