Bayburtlu gençler bilgi ile yarıştı

Türkiye'nin ilk hemşehri derneği olan ve 69. yılını kutlayan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği, 69. yıl etkinliklerine bu yıl 11.si düzenlenen bilgi yarışması ile başladı. İşte detaylar..

Bayburtlu gençler bilgi ile yarıştı
Bayburt Postası - Türkiye'nin ilk hemşehri derneği olan ve 69. yılını kutlayan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği, 69. yıl etkinliklerine bu yıl 11.si düzenlenen bilgi yarışması ile başladı. Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topcu Salonu'nda 'Bilgiler Yarışıyor, Çocuklar Tanışıyor' sloganı ile düzenlenen bilgi yarışması renkli görüntülere sahne oldu.  



21 köy derneğinin katıldığı bilgi yarışmasının soru ve içerik moderatörlüğü İHLAS Eğitim Kurumları tarafından hazırlandı. Hemşerimiz Nur Haktan'ın sunduğu yarışma Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan ve Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı'nın konuşmaları ile başladı.

Gurbette Bayburtlu çocukları bir araya getiren ve bilgi ile yarıştıran tek yarışma olan organizasyona her dernek 3'er öğrenci ile katıldı. 20 sorudan oluşan ve 63 gencin ter döktüğü bilgi yarışmasına aileler de yoğun ilgi gösterdi. Tamamen dolan ve heyecanlı anlara sahne olan Bahçelievler Belediyesi Nurettin Topcu Salonu'nda yarışmanın birincisi Güneşli Köyü oldu. Yarışmayı 140 puanla birinci tamamlayan Güneşli Köyü'nün gençleri başarılarını aileleri ile birlikte kutladı.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Geleneksel 11. Bilgi Yarışması'nın ikincisi ise 130 puan alan İğdir Köyü gençleri oldu. Yarışmayı 120 puan ile üçüncü tamamlayan Gökler, Karayaşmak, Çiğdemtepe ve Pınarcık Köyleri ise eleme sorularında bir kez daha yarıştılar. Bu etaptan başarı ile çıkan Gökler Köyü gençleri ise yarışmanın üçüncüsü oldu. 

Erkan Obüs’ün ilizyon gösterisi ile tamamlanan organziasyonda katılımcı tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca bilgi yarışmasının birincisi olan öğrenciler diz üstü bilgisayarı, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler ise tablet ile ödüllendirildi. 



Bahçelievler Balediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Uyan, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Şube Müdürleri Ahmet Saruhan, Abdulkadir Durmuş, İlçe Müftü Yardımcısı Ramiz Koç, Araştırmacı yazar Naci Memiş, dernek başkanları, aileler ve Bayburtluların katıldığı Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Geleneksel 11. Bilgi Yarışması toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 



Katkı sunanlar; Bahçelievler Belediyesi, Ümraniye Belediyesi, DÇ Yapı (Doğan Çoşkun), Era Tetikler (Yavuz Selim Tetik),  ÇNR İnşaat (Yüksel Çınar), Levent Ayaz.

Katılımcı dernekler; Armutlu Köyü, Aşağıçımağıl Köyü, Aydıncık Köyü, Bayrampaşa Köyü, Çayıryolu Köyü, Çiğdemtepe Köyü, Danişmend Köyü, Erikdibi Köyü, Gökçedere Beldesi, Gökler Köyü, Güneşli Köyü, Helva Köyü, Işıkova Köyü, İğdir Köyü, Karayaşmak Köyü, Karlıca Köyü, Karşıgeçit Köyü, Kavacık Köyü, Masat Köyü, Petekkaya Köyü, Pınarcık Köyü ve Sırakayalar Köyü.

Fotoğraflar: Bayburt Kültür ve Yardım Derneği, Bayburt Gündem Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.