Bayburt Vakfı hizmet binası yeniden hizmete başladı

İstanbul Fındıkzade'de bulunan Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı hizmet binası, yeni düzenlemelerin ardından yeniden kapılarını araladı. İşte o açılıştan detaylar..

Bayburt Vakfı hizmet binası yeniden hizmete başladı
Bayburt Postası - İstanbul Fındıkzade'de bulunan Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı hizmet binası, yeni düzenlemelerin ardından yeniden kapılarını araladı.

Düzenlenen açılış programına Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Selçuk Coşkun, Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Dr. Nusret Parıldar, Bakırköy Ağır Ceza Reisi Metin Özkan, Ankara Bayburt Derneği Başkanı Adnan Bayram, Anadolu Yakası Bayburtlular Derneği Başkanı Lütfü Silo, Marmara Bayburtlular Dernek Başkanı Ali Kemal Birgül, Yolova Bayburtlular Derneği Başkanı Savaş Öztürk, vakıf yönetimi, bürokratlar, iş adamları ve Bayburtlular katıldı.


15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını Bayburt Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Dr. Nusret Parıldar yaptı. Parıldar, hizmet binasının yenilenme sürecine değindiği konuşmasında şunları söyledi:

Parıldar: "Birlikten kuvvet doğar"

"3 yıllık aradan sonra hizmet binamızı yenileyerek yeniden Bayburtlu hemşerilerimizin hizmetine sunuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Açılışımızı da şehitlerimize ithaf ediyoruz. Hizmet binamız önceden olduğu gibi hizmetlerine devam edecek. 1947’de hemşerilerimizin kurduğu Bayburt Kültür ve Yardım Derneği bu binayı beş katlı öğrenci yurdu olarak inşa etmiştir. Hizmet binamızın bir katı Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'nin kullanımında olmak üzere, tüm dernek ve stk'ların kullanımına ve hizmetlerine açıktır.

Hizmet binamızı Bayburt menşeli tüm kuruluşlarımız programlarında kullanabilecek, sergi ve konferans gibi etkinliklerini yapabilecektir. İstanbul dışında olan STK'lara da hizmet binamızın kapıları açıktır. Tüm hemşerilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve derneklerimize, 'birlikten kuvvet doğar' diyorum ve Bayburt Kültür Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın yanında olmalarını diliyorum. Bizler, vakıf yönetimi ve kurucu meclis olarak Bayburt ve Bayburtlunun hizmetinde olacağız."

Şahin: "Üzerimize düşen ne varsa desteğe hazırız"


Açılış programında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 'destek noktasında payımıza ne düşüyorsa elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi. Vali Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hizmet binamızın yeniden hizmet vermeye başlayacak olmasının mutluluğunu yaşıyorum. 15 Temmuz da tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’ta da dik duruş sergileyen hemşerilerimize teşekkürlerimi bir kez daha iletiyorum. Vakfımız ve STK'larımıza destek noktasında bizlere ne düşüyorsa elimizden geleni yapacağız ve yapmaya hazırız. Hizmet binamız hayırlı işlere ve toplantılara vesile olsun."


Bayram Aygün'ün sunduğu, Araştırmacı Yazar Naci Memiş'in 'konuşmacı' olarak yer aldığı açılış programı; Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'in Bayburt yatıımlarına dair yaptığı güncel konuşmalar ile sona erdi. 

Bayburtlu Hakkak sanatçısı Salih Zeki Tekin'in sergisinin de izlendiği açılış programı, verilen ikram ile sona erdi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

İstanbul nere BAYBURT nere. Bayburt a bu derneğin faydası olan varsa yazsın

Avatar
tuncalp emin 7 yıl önce

yeni fabrikalar. kurulursa iş imkani doğar. ben bayburt da 1984 de m.t.a da mevsimlik işçi olarak çaliştim. daha sonra devamli iş bulamadim. ve istanbul a göçtüm. 20 sene dir istanbuldayim.emekli oluyorum.ama iş imkanim olsa idi istanbul a gelmezdim.