Bayburt'tan Mehmetçiğe destek ve dua

Bayburt'ta, Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesindeki "Zeytin Dalı Harekatı"nda şehit olan askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı, harekata katılan Mehmetçiğe destek amaçlı yürüyüş düzenlendi.

Bayburt'tan Mehmetçiğe destek ve dua
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesindeki "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçiğe destek amaçlı yürüyüş düzenlendi.

Yakutiye Camisi önünde Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği'nin (ŞADDER) düzenlediği yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganları eşliğinde, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Bayburt Askerlik Şube Başkanlığı önüne kadar yürüdü.

Grup, burada Yakutiye Camisi İmam Hatibi Enis Aslan'ın okuduğu duanın ardından dağıldı.

Ülkü Ocakları'ndan gıyabi cenaze namazı

TSK tarafından Afrin’de sürdürülen ‘Zeytin Dalı’ harekatında şehit düşen askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Cuma Namazının ardından ‘Zeytin Dalı’ harekatında şehit düşen askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Yakutiye Cami’nde kılınan namaza siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 
Cenaze namazının ardından kalabalık hep birlikte şehit düşen askerler ve operasyonu sürdüren Mehmetçikler için dua etti. 

Bayraklarla donatıldı

Öte yandan Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından başlatılan ‘Bayrak’ kampanyası da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
 
Vali Pehlivan’ın, TSK’nın geçtiğimiz günlerde başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek olmak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ile ev ve işyerlerinin bayraklarla donatılması çağrısına karşılık veren yüzlerce iş yeri işletmelerini bayraklarla süsledi. Kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra evlerin balkonları ile iş yerlerini bayraklarla donatan vatandaşlar kampanyanın son derece güzel ve anlamlı olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:
MehmetçikAfrinZeytin Dalı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.