Bayburt'ta, İHH ve AGD öncülüğünde İsrail kınandı

Bayburt'ta İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi öncülüğünde Saat Kulesi meydanında bir araya gelen grup slogan atarak, Filistin'de yaşananları kınadı.

Bayburt'ta, İHH ve AGD öncülüğünde İsrail kınandı

Bayburt Postası - İHH İnsani Yardım Vakfı Bayburt Şubesi Başkanı İlhami Polat, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün, Filistin'in kalacağını söyledi.

Siyonist  İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasını, Mübarek Ramazan'da ibadet eden masumları hedef almasını ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti, devlet terörünü lanetlemek için meydanlarda olduklarını söyleyen Polat, "İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin, 1948 yılından beri hukuksuz olarak kurulan Siyonist İsrail işgali altındadır. Kudüs İslamındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize; Peygamber Efendimizin (SAS) isra yürüyüşüne çıktığı, çevresi mübarek kılınan, peygamberler mirası bu beldeye sahip çıkma zamanıdır" dedi. 

İsrail'in saldırılarının Mescid-i Aksa ile sınırlı kalmadığını hatırlatan Polat, "İsrail'in son günlerde yaptığı saldırılar ve hukuk tanımamazlık, yalnızca Müslümanların yeryüzündeki en kutsal mekanlarından biri olan Mescid-i Aksa ile sınırlı kalmayıp, pek çok olayda daha kendini göstermiştir. Uzun zamandır var olan bu hak ihlallerinin ve saldırıların, özellikle Ramazan ayında -Mescid-i Aksa merkezli olmakla beraber Israil tarafından daha da arttırılması Filistinliler ve Müslüman alemi için bardağı taşıran son damla olmuştur. İsrail'in bu şımarık, işgalci ve kural tanımaz tavrına karşı bir an önce bütün Müslümanlar bir araya gelmeli ve elini taşın altına koymalıdır. Müslümanlar İsrail'in tavrına karşı sessizliğini koruduğu müddetçe bu saldırılar devam edecek, Filistin'de barıştan ve uzlaşıdan söz etmek mümkün olmayacaktır" diye konuştu. 

Polat, dünyadaki tüm Müslümanları tepkisini açıkça göstermeye davet etti. 

Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Faris Tütüneken ise, "Kudüs coğrafyamızın ayrılmaz bir parçasıdır. Çünkü Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir. Kudüs demek Meşhed, Kum, Tahran demektir. Kudüs demek Diyarbakır, Ankara, İstanbul demektir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak, Bağdat’a, Şam’a, Tahran’a, Beyrut’a, Kahire’ye ve Mekke’ye sahip çıkmaktır. Biz biliyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak Müslüman ya da değil tüm mazlumlarının dertleriyle dertlenmektir" dedi.  

"Terör örgütü İsrail, çok yakında nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceğini görecektir" diyen Tütüneken, "Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Sadece güçten anlayan, insanlıktan nasibini almamış, her gün onlarca insanı gözünü kırpmadan öldüren ve yaralayan, gözü yaşlı Filistinli annelerin acılarına acı katan, genç çocukları öldürmekten çekinmeyen, bebek, kadın, yaşlı demeden kan döken terörist örgüt İsrail, hak etti tokadı Allah’ın izniyle bir araya gelmiş, birlik olmuş Müslümanlar tarafından yiyecektir. Bölgeye ve Dünya’ya huzur ancak bu şekilde gelecektir" diye konuştu.

Tütüneken, sözün bittiğini, zalimlere karşı aynı dilden konuşma vaktinin geldiğini hatırlattığı konuşmasını, Milli Görüş Hareketi'nin Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın “Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Allah nurunu tamamlayacaktır” ifadeleriyle tamamladı. 

Konuşmaların ardından düzenlenen araç konvoyuna katılan vatandaşlar Filistinlilere destek vererek, Türk ve Filistin bayrakları açtı.

Araç sürücüleri Cumhuriyet ve Akşemsettin caddelerinde konvoy oluşturdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TÜRK 3 yıl önce

Öyle bedava mücahitlik yok. Gerekirse can verilecek. Arabalara filistin bayrağı asmakla bu işler çözülmez.

Avatar
Cemil 3 yıl önce

20 yıldır iktidardayız... ne yaptık filistin için...bayburt un köylerinden binlerce genç israil in işgal ettiği yerlerde yahudilere yeni yerleşim yeri yapıyor...

Avatar
BAYBURT 3 yıl önce

Kendimi bildim bileli 40 yıldır lanetliyoruz. Sonuç !!
Müslümanlar Yahudi kölesi olmuş. Bu iş lanetlemek le olmaz. Müslüman devletleri ve İslam alemi akıl ve bilimle çalışmalı.
9 milyon israil 1.6 milyar islam alemine diz çöktürmuş. Utanıyorum.

Avatar
Kardeş 3 yıl önce

Bedelli askerlik için kaç kişi başvurmuş Bi bakın derim. Vatan savunmasını bile parayla yapan bizler Filistine yardıma gidecez.

Avatar
Şingahlı 3 yıl önce

Esnafın dükkanı boşuna kapalı baksana kalabalığa korona falan hikaye

Avatar
Ruhi 3 yıl önce

Filistin'e, Mescid-i Aksa'ya yapılan zulme her türlü tepkiyi vermemiz elzemdir ve son derece önemlidir. Gücümüz yettiği kadar destek verelim, takdir Allah'ındır.

Avatar
Zahitli 3 yıl önce

İsrail bu protesto dan çok korktu
Ve bombardımanı durdurdu
Ve yine israil i kınadık