Bayburt'ta 'Beşpınar Kadınlar Derneği' kuruldu

Bayburt’ta kadınların toplum hayatında daha aktif görev almalarını sağlamak ve emeğe dayalı üretimlerini değerlendirmek amacıyla yeni bir dernek kuruldu. 

Bayburt'ta 'Beşpınar Kadınlar Derneği' kuruldu

Bayburt Postası - Beşpınar Kadınlar Derneği ismi ile kurulan derneğin Kurucu Başkanı Öznur Yavuz Yağcı oldu. Genç isimlerin görev aldığı yönetim kurulunda; Buket Torun, Eda Okumuş, Meliha Ördek, Havva Aktan, Rabiye Yakut ve Özlem Yaşar isimleri yer aldı.

Öznur Yavuz Yağcı, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nde gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında derneğin kuruluş amacı hakkında bilgi verdi. 

Beşpınar köyü kadınlarının üretkenliğini artırmak ve emeğe dayalı üretimlerini değerlendirmek amacıyla derneği kurduklarını bildiren Öznur Yavuz Yağcı, kadın erkek ilişkilerini olumlandıracak içeriklerden oluşan seminer ve konferanslar düzenleyeceklerini belirtti.

Bayburt genelinde ve Beşpınar’da yer alan toplumsal değerleri, kültürel mirası koruyacak ve gelecek nesillere aktaracak projeler içerisinde yer alacaklarını ifade eden Yağcı, şöyle devam etti:

“Özellikle uluslararası benzer derneklerle işbirlikleri yaparak köyümüzün tanınırlığını artıracağız. Adımız kadınlar derneği ancak biz erkeklerin de duygusal yönde güçlenmelerini ve aile içi çatışmaları yönetme becerilerini geliştirecek eğitim programlarına öncelik vereceğiz.”  
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.